Wat is een WA autoverzekering?

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.  Met een WA autoverzekering ben je verzekerd tegen schade waarvoor je aansprakelijk gesteld kunt worden. Anders gezegd, schade die je toebrengt aan anderen met je auto. Bij een ongeval met een auto kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Om autobezitters te beschermen is het daarom verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Deze WA autoverzekering heeft de minst uitgebreide dekking en is daarom ook de goedkoopste autoverzekering die je kunt afsluiten. Overigens is de WA verzekering verplicht voor iedereen die een (motor)voertuig op zijn naam heeft staan. Ook als je een scooter of motor in je bezit hebt, is een WA verzekering verplicht.

 

Welke dekking past bij mij?

Als u ook schade aan uw eigen auto wilt verzekeren, kunt u beter kiezen voor een WA beperkt-casco of zelfs een All-Risk autoverzekering. Welke dekking bij u past is afhankelijk van een aantal factoren. Door de beperkte dekking is WA- autoverzekering alleen aan te raden voor oudere auto’s. Heeft u een gloednieuwe auto? Dan pas de All-Risk autoverzekering beter bij u. De leeftijd van uw auto is dus een bepalende factor, maar zeker niet de enige. Denk ook aan:

  • Wat is de dagwaarde van uw auto?
  • Heeft u veel schadevrije jaren opgebouwd? Dan is een ruimere dekking vaak aan te raden
  • Hoe afhankelijk bent u van uw auto?
  • Maandpremie. Wat zijn de kosten van mijn autoverzekering?

Vergelijken WA-Autoverzekering

Wilt u een WA-auto verzekering afsluiten? Dan is het verstandig om goed te vergelijken. De verschillen tussen de diverse verzekeraars kan groot zijn. Zeker voor jonge bestuurders loont het vaak om goed te vergelijken. De premie voor een WA-verzekering voor 18 en 19-jarigen was nog nooit zo hoog. Op diks.nl kunt u heel gemakkelijk een premie berekenen. Vul uw gegevens in en ontdek welke WA verzekering het beste bij u past.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!