Bieden alle verzekeraars een gelijke dekking bij een WA autoverzekering?

De autoverzekering kun je vergelijken op premie, maar de polisvoorwaarden moeten niet vergeten worden. Verzekeraars hanteren vrijwel allemaal dezelfde verzekeringsvormen, maar dat wil niet zeggen dat de dekkingen gelijk zijn. De polisvoorwaarden van verzekeraars uitpluizen is te bewerkelijk, maar op een aantal belangrijke punten vergelijken is zeker aan te bevelen.

Volgens financieel onderzoeksbureau MoneyView loont het om bij het kiezen van een autoverzekering verder te kijken dan alleen de premie van de autoverzekering. Het maakt hierbij wel verschil welke verzekeringsvorm je kiest. De verschillen in de WA-cascoverzekering zullen groter zijn dan in de WA autoverzekering. Vaak wordt gedacht dat er geen verschillen zitten tussen de WA-verzekeringen. Het is namelijk een verplichte verzekering. Waar de verschillen in kunnen zitten, lichten wij hieronder toe.

WA autoverzekering – Waar ben je voor verzekerd?

De WA autoverzekering vergoedt de schade die door het verzekerde voertuig aan anderen is aangericht. De eigenaar van de auto is verplicht om deze verzekering af te sluiten. Dit is wettelijk geregeld om de belangen van benadeelden te beschermen. De WA autoverzekering biedt dekking tot €1,2 miljoen voor materiële schade en €5,6 miljoen voor letselschade. Ook deze bedragen zijn wettelijk vastgelegd. Hogere verzekerde bedragen mogen, lagere niet.

De polisvoorwaarden maken het verschil niet

Er zitten dus verschillen in polisvoorwaarden en het serviceniveau van de verzekeraars, maar daar wordt het grootste onderscheid niet gemaakt. Opvallend zijn wel de grote premieverschillen in autoverzekeringen. Waarom vragen sommige verzekeraars de hoofdprijs, terwijl andere verzekeraars je auto kunnen verzekeren voor de helft? Wij zien grote verschillen in de vergelijkingen. Door te vergelijken kun je voorkomen dat je teveel betaalt voor je autoverzekering. De besparing kun je in de portemonnee houden, of je kiest tegen dezelfde premie voor een ruimere dekking.

Zit jij al jaren met je autoverzekering bij dezelfde verzekeraar? Grote kans dat je flink op de premie kunt besparen. Wij nodigen jou uit om jouw premie te vergelijken via onze website.

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!