Ongevallen opzittendenverzekering

Een ongevallen opzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die u kan afsluiten bij een brommerverzekering. Diks.nl heeft een overzicht van de andere aanvullende verzekeringen.

Wat dekt een ongevallen opzittendenverzekering?

Een ongevallen opzittendenverzekering keert vaste bedragen uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van de bestuurder en/of bijrijder. De bedragen zijn vooraf in de polis overeengekomen en er bestaat geen relatie tussen het uitgekeerde bedrag en de werkelijk geleden schade. De dekking geldt wanneer de opzittenden zich op de brommer bevinden, maar bijvoorbeeld ook tijdens het op- en afstappen of tijdens het verrichten van noodreparaties onderweg. De uitkering is onafhankelijk van de schuldvraag. Materiële schade valt niet onder de dekking van de ongevallen opzittendeverzekering. Hiervoor kan u een schadeverzekering voor opzittenden afsluiten.

Productwijzer ongevallen opzittendenverzekering

De productwijzer ongevallen inzittendenverzekering is een korte samenvatting van enkele belangrijke punten van de verzekering. Het Verbond van Verzekeraars heeft regels gemaakt over hoe verzekeraars de productwijzer moeten opstellen. Deze produktwijzer is ook te gebruiken voor de ongevallen opzittendeverzekering. In deze productwijzer vind je algemene informatie over de ongevallenverzekering opzittenden.