WA + beperkt casco dekking

De beperkt casco is een aanvulling op de verplichte WA autoverzekering. Deze dekking wordt ook wel mini casco genoemd. Een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde schadeoorzaken is verzekerd in deze verzekeringsvorm. Bij bijvoorbeeld een aanrijding of vandalisme volgt er echter geen uitkering voor de eigen schade.

Elke maatschappij heeft voor deze dekking een andere benaming. Veel gebruikte namen zijn:

  • WA – Extra
  • WA – Mini Casco
  • WA – Beperkt Casco

Welke dekking biedt de WA beperkt casco?

Het is een samenstelling van twee verzekeringsvormen, namelijk de WA en de beperkt casco. Het WA gedeelte biedt dekking voor schade waar de bestuurder van de auto aansprakelijk voor is. Het beperkt casco gedeelte vergoedt schade door een aantal in de polisvoorwaarden opgesomde schadeoorzaken. De exacte dekking kan per verzekeraar op onderdelen verschillen, maar in grote lijnen komt het neer op een vergoeding voor de volgende oorzaken:

  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Hagelschade en stormschade
  • Bliksemschade
  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk
  • Diefstal en schade door poging tot diefstal

Uitkering gaat niet ten laste van de schadevrije jaren

De premie die u verschuldigd bent, hangt voor een groot deel af van het aantal opgebouwde schadevrije jaren. De korting kan maar liefst oplopen tot 85% bij sommige verzekeraars. Bij een claim op de verzekering zakt het aantal schadevrije jaren. Schade die verzekerd is op de beperkt casco gaat niet ten laste van de schadevrije jaren. Een claim op de WA verzekering en op de allrisk wel, maar op de beperkt casco niet. Een ruitbreuk kost u mogelijk wel een eigen risico, maar de premie gaat er niet door stijgen.

Wanneer kiezen voor de WA beperkt casco?

Voor nieuwe en jonge auto’s kiest u voor de allrisk verzekering (WA casco). Deze dekking vergoedt namelijk ook schade aan uw eigen auto bij een ongeval. Voor oude auto’s met weinig waarde is de WA autoverzekering de meest logische keuze. Deze verzekeringsvorm keert alleen uit aan de tegenpartij bij een schade door uw schuld. De WA beperkt casco is een tussenvorm. Deze verzekering wordt vaak gekozen voor auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud. Toch is het voor auto’s ouder dan 10 jaar vaak ook nog aan te bevelen. Zeker als de auto nog een hoge dagwaarde heeft.

Bij een ongeval volgt er geen uitkering

Houdt er rekening mee dat bij beperkt casco de belangrijkste schadeoorzaak niet verzekerd is. Bij een ongeval krijgt u de schade aan uw eigen auto namelijk niet uitgekeerd. Als de schade verhaald kan worden, kunt u dat doen via 112schade.nl. Als u de schuld krijgt toebedeeld, moet u zelf uw eigen schade betalen. Het kan hierbij gaan om duizenden euro’s. Toch kiezen voor allrisk is dus het overwegen waard.

Overige dekkingen

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Sommige aanvullende verzekeringen zijn erg nuttig. Wij leggen alle aanvullende verzekeringen aan u uit. Zo kunt u een bewuste keuze maken.

Check de voor- en nadelen van aanvullende verzekeringen

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!