Autoverzekering: WA+, volledig casco of allrisk

De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. U krijgt namelijk ook schade aan uw eigen auto uitgekeerd bij een ongeval door uw schuld. Het is wel de duurste verzekeringsvorm.

Welke dekking biedt de allrisk autoverzekering?

Uiteraard biedt de verzekering dekking tegen schade door de wettelijke aansprakelijkheid. Het casco gedeelte is een ruime aanvulling. De verzekeraar keert ook uit bij schade door een aanrijding en bij schadeoorzaken die verzekerd zijn in de WA beperkt casco. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ruitbreuk, diefstal en stormschade. De allrisk autoverzekering wordt ook wel WA casco genoemd. Als u bij schade aan uw voertuig, vervangend vervoer nodig heeft, dan bent u hiervoor ook  in de meeste gevallen verzekerd met een allrisk dekking.

Wanneer kiezen voor de allrisk autoverzekering?

Deze verzekeringsvorm is de standaard bij nieuwe auto’s tot ze ongeveer 6 jaar oud zijn. Toch is het moeilijk om hier een leeftijd aan te koppelen. Voor auto’s ouder dan 6 jaar is de allrisk verzekering namelijk ook nog aan te raden. Auto’s gaan tegenwoordig met gemak 15 jaar mee. Hierdoor heeft een auto van bijvoorbeeld 8 jaar oud nog steeds een hoge dagwaarde. De keuze voor een verzekering kunt u het beste goed onderbouwd maken door te vergelijken. Bepaal het premieverschil tussen de WA beperkt casco en de allrisk autoverzekering en maak zo een goed onderbouwde keuze.

Kan een allrisk autoverzekering ook zinvol zijn voor oudere auto’s?

De allrisk autoverzekering is veel duurder dan de twee goedkopere alternatieven. Het verschil wordt kleiner naarmate de korting hoger is. Korting krijgt u door opgebouwde schadevrije jaren. Met bijvoorbeeld 5 schadevrije jaren is het verschil tussen de WA beperkt casco en de allrisk relatief klein. Als u recht heeft op de maximale korting van 75% of zelfs 85%, is het verschil nog kleiner. Zelfs voor auto’s van 10 jaar of ouder kan de meest uitgebreide autoverzekering in sommige gevallen nog de beste keuze zijn.

Wat is het gevaar als u niet voor de allrisk verzekering kiest?

Kiezen voor de WA of de WA beperkt casco levert u een voordeel op in de maandlasten. Deze autoverzekeringen zijn namelijk goedkoper. Door een klein inschattingsfoutje kunt u echter een ongeval veroorzaken waarvan de financiële gevolgen groot zijn.

Voorbeeld

Om een paar honderd euro per jaar te besparen kiest u niet voor een allrisk autoverzekering, maar voor een WA beperkt casco. U rijdt op een snelweg en door een stuurfoutje tikt u tijdens het inhalen een andere auto aan. Beide auto’s belanden in de vangrail. De herstelkosten aan beide auto’s lopen in de duizenden euro’s. De schade van de tegenpartij wordt door uw verzekeraar uitgekeerd. Deze schade wordt betaald vanuit de WA verzekering. Voor uw eigen schade kunt u niemand aanspreken en deze moet u dus zelf dragen. Door te kiezen voor de allrisk autoverzekering wordt ook uw autoschade vergoed.

Overige dekkingen

Welke aanvullende verzekeringen zijn er?

Sommige aanvullende verzekeringen zijn erg nuttig. Wij leggen alle aanvullende verzekeringen aan u uit. Zo kunt u een bewuste keuze maken.

Check de voor- en nadelen van aanvullende verzekeringen

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!