Kan ik een autoverzekering voor mijn cabrio afsluiten?

Bent u de trotse bezitter van een cabrio? Dan is de zomer waarschijnlijk uw favoriete seizoen. Op een prachtige zomerdag is er niets fijner dan een tochtje met de cabrio, met de zon op het gezicht en de wind in de haren. Klinkt perfect toch? Om optimaal van uw cabrio te genieten is het wel belangrijk om de juiste autoverzekering af te sluiten. Wij helpen u graag bij het afsluiten van de beste autoverzekering voor uw cabrio. Zo kunt u veilig de weg op, zodra de zon begint te schijnen!

Wat is een cabrio?

Cabrio is een afkorting van het woord cabriolet. Een cabriolet was vroeger een rijtuig waarvan je de kap open kon klappen. De allereerste auto’s die gemaakt werden waren uitsluitend cabriolets. Een cabrio is dus een auto waarvan het dak open kan. Tegenwoordig zijn er cabrio’s in alle soorten en maten.

Wat kost een autoverzekering voor mijn cabrio?

Cabrio’s zijn populaire auto’s. Hierdoor zijn ze, vooral de modellen met een stoffen dak, extra inbraak gevoelig. Je hoort vaak dat het stoffen dak wordt doorgesneden door dieven. Daarom is het belangrijk om uw cabrio goed te verzekeren. De kosten van uw cabrio autoverzekering zijn afhankelijk van het soort dekking dat u kiest. U kunt kiezen uit:

  • Een WA-verzekering: Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u anderen toebrengt met uw cabrio. Een WA-verzekering is wettelijk verplicht in Nederland. U moet dus minimaal een WA-dekking kiezen. U bent hiermee niet verzekerd voor diefstal of schade aan uw eigen auto.
  • Een WA + beperkt casco: U kunt ook kiezen voor een WA + beperkt casco verzekering. Dit wordt ook wel een WA+-verzekering genoemd. Met een WA+-verzekering bent u ook verzekerd voor schade door brand, bliksem, hagel, storm, ruitbreuk of loslopende dieren en voor diefstal.
  • Een allrisk verzekering: De uitgebreidste dekking is een allrisk dekking. Het zit al in de naam: met een allrisk verzekering bent u verzekerd tegen alle risico’s. Dat zijn bovengenoemde schades én schade aan uw eigen auto, ook als het uw schuld is. Natuurlijk is een allrisk verzekering wel de duurste verzekering van de drie.

Verder zijn de kosten van uw cabrio autoverzekering afhankelijk van uw leeftijd, uw postcode en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!