Kan ik BTW verrekenen bij zakelijk gebruik van mijn auto?

Een autoverzekering afsluiten gebeurt normaal gesproken op basis van de cataloguswaarde van de auto. Bij het verzekeren van een zakelijke auto kunt u de BTW verrekenen. De cataloguswaarde wordt dan verminderd met de BTW. U kunt zo in aanmerking komen voor een lagere premie op uw autoverzekering.

Voordeel op uw premie

Zodra u BTW plichtig bent, kan de opgegeven catalogus-en/of dagwaarde verminderd worden met het BTW bedrag. Het BTW deel in een schadebedrag kunt u namelijk verrekenen bij de Belastingdienst en de verzekeraar hoeft dit deel daardoor niet uit te keren. Aangezien de waarde van uw auto een premiebepalende factor is, zal in veel gevallen hierdoor ook de premie lager uitvallen omdat u over het BTW bedrag geen premie hoeft te betalen. Deze regeling is van toepassing ongeacht of u de verzekering inclusief of exclusief BTW heeft afgesloten.

Uw autoverzekering aanpassen

Wilt u uw autoverzekering aanpassen naar de verzekerde waarde exclusief BTW, dan kunt u dit aan ons doorgeven middels de link in de e-mail die u van ons ontvangen heeft. Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op via 088-6883712.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • Weet ik niet