Wat is bonuskorting op uw autoverzekering?

Wanneer u op zoek bent naar een autoverzekering zult u vooral naar de premie per maand en de dekking kijken. Het liefst heeft u een zo goed mogelijke dekking tegen de scherpst mogelijke prijs. Korting op de premie van uw autoverzekering is dan ook zeer welkom. Wat houdt bonuskorting in en hoe komt u in aanmerking voor deze korting?

Hoe wordt bepaald of u in aanmerking komt voor korting?

U kunt in aanmerking komen voor korting op uw autoverzekering door schadevrij te rijden. Zolang u geen schade indient bij uw verzekeraar hoeft de verzekeraar ook geen kosten voor u te maken. De verzekeringsmaatschappij beloont u voor het aantal schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe meer korting u krijgt. Dit wordt ook wel bonuskorting of no-claim korting genoemd.

Diks Verzekeringen

Omdat elke verzekeraar zijn eigen bonus malus regeling heeft, kunnen er verschillen in korting zijn tussen de verschillende verzekeraars. Wanneer u een premieberekening maakt voor een autoverzekering moet u ook altijd het aantal opgebouwde schadevrije jaren invoeren. Zo wordt er precies voor u berekend welke autoverzekering het beste bij u en uw auto past.

De bonus malus regeling van uw verzekeraar kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Heeft u vragen met betrekking tot (bonus)korting op uw autoverzekering? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag! We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer: 088-6883700.

Bereken de premie voor een autoverzekering