Beperkt Casco

Een autoverzekering kiezen, is meer dan alleen premies vergelijken. Het is belangrijk om goed na te denken over de dekking van de verzekering. Neemt u genoegen met de WA verzekering of past een allrisk verzekering beter in uw situatie? Er bestaat ook een tussenvorm, namelijk de WA beperkt casco.

Er zijn drie standaard verzekeringsvormen. Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u kiezen tussen de volgende dekkingen:

Hieronder worden de verschillende verzekeringsvormen toegelicht.

WA verzekering

Een WA verzekering biedt uitsluitend dekking tegen aansprakelijkheidsschades. De verzekeraar vergoedt dus schades aangericht aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt met deze verzekering niet uitgekeerd. Voor auto’s van 10 jaar of ouder wordt vaak gekozen voor alleen de verplichte WA verzekering. Toch kan het ook voor deze auto’s verstandig zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen.

WA beperkt casco

De beperkt casco is een aanvulling op de verplichte WA autoverzekering. Een goed alternatief met een ruimere dekking is de WA beperkt casco. Hierbij valt niet alleen de schade aangericht aan anderen onder de dekking, maar ook schades veroorzaakt door:

  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Hagel en storm
  • Bliksem
  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk
  • Diefstal
  • Poging tot diefstal

De schades die geclaimd worden op het beperkt casco deel van de verzekering gaan niet ten laste van de schadevrije jaren. Voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud wordt vaak voor de WA beperkt casco gekozen. De meest logische keuze voor nieuwe auto’s is de WA casco (allrisk) verzekering.

Voordelen WA beperkt casco

De dekking van een WA beperkt casco is veel ruimer. Bij een forse hagelbui kan de schade gelijk in de duizenden euro’s lopen. Wanneer u kiest voor een verzekeringsvorm met een beperkte dekking heeft u weliswaar premievoordeel, maar bij schade kan het u juist veel geld kosten.

Een WA beperkt casco is vaak maar iets duurder dan de WA verzekering en u krijgt een veel uitgebreidere dekking. Het premieverschil is vooral klein voor autobezitters met veel schadevrije jaren. De korting kan oplopen tot 75 procent of zelfs hoger. Door de korting wordt het verschil nog kleiner.

De weersomstandigheden worden door klimaatverandering steeds heftiger. Hierdoor kan uw auto binnen een paar seconden enorme schade oplopen. Daarnaast is het diefstalrisico in Nederland relatief hoog. Jaarlijks worden er ongeveer 30.000 auto’s gestolen. Dit risico moet u niet onderschatten. Met een WA beperkt casco zijn dit soort schadeoorzaken verzekerd.

De schades die verzekerd zijn onder de beperkt casco hebben geen invloed op het aantal schadevrije jaren. Wanneer het gaat om bijvoorbeeld hagel- of stormschade, hoeft u dit niet voor eigen rekening te nemen om een sterke premieverhoging te voorkomen. Bij een claim op het WA-gedeelte van de autoverzekering, kost het u wel schadevrije jaren.

Allrisk verzekering

Het grootste verschil in dekking met de WA beperkt casco is dat eigen schade door aanrijdingen ook vergoed wordt door de eigen verzekeraar. Daarnaast is vandalismeschade ook verzekerd bij een allrisk verzekering.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 236 reviews
Jacques
👍
Mohammed
Goede service
Henk
Goede adviezen en luisteren goed wat je wil

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!