Wat te doen als uw autosleutel gestolen is?

Als uw autosleutel wordt gestolen, is dat natuurlijk al vervelend genoeg. U maakt dit waarschijnlijk niet vaak mee. Hierdoor zult u veel vragen hebben. Wat moet u doen wanneer dit gebeurt? Hoe autosleutel-gestolenkomt u aan nieuwe autosleutels? Wordt dit gedekt vanuit uw autoverzekering? Is het van invloed op uw bonus-maluspositie en schadevrije jaren?

Autosleutel gestolen

Is uw autosleutel gestolen, doe dan altijd aangifte bij de politie. Ook kunt u bij de autodealer, waar u de auto gekocht heeft, de gestolen sleutel(s) uit te laten programmeren. Zo voorkomt u dat de dieven uw auto mee kunnen nemen. Heeft u geen reservesleutel en is het niet mogelijk om de auto te verplaatsen? Dan is het verstandig om uw autodealer of de ANWB te bellen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de auto geopend kan worden en eventueel naar de dealer gesleept kan worden.

De vergoeding hangt af van de gekozen dekking op uw autoverzekering. Heeft u een autoverzekering met WA-dekking dan wordt diefstal van uw autosleutel(s) niet vergoed. Een WA-beperkt casco– of allrisk dekking bieden doorgaans wel dekking voor nieuwe sleutels en het vervangen van de sloten. Meestal geldt hierbij wel een maximale vergoeding en betaalt u eerst een eigen risico. De hoogte van deze bedragen kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden. gaat niet ten koste van uw schadevrije jaren en no-claim korting.
Het kan zijn dat, bij diefstal van autosleutel(s), een verzekeraar eist dat ook de sloten vervangen moeten worden. Wanneer u dat niet doet, zal de auto vanaf dat moment niet meer verzekerd zi

Autosleutel kwijt of verloren

Wanneer u zelf uw autosleutel(s) kwijt bent geraakt of bent verloren, wordt dit in tegenstelling tot diefstal van uw autosleutel(s), meestal niet vergoed. Als dit wel vergoed wordt, betaalt u eerst uw eigen risico én gaat het ten koste van uw no-claim korting en schadevrije jaren. In sommige gevallen zal het u meer opleveren om de kosten voor eigen rekening te nemen. Wanneer u de schade van de diefstal claimt, zal uw premie per maand verhoogd worden. Het is dus verstandig om van tevoren te kijken of het goedkoper is om zelf voor de kosten op te draaien.

Bereken de premie voor een autoverzekering

  • Weet ik niet

Autosleutel gestolen uit huis

Is uw autosleutel gestolen bij een inbraak in uw huis? Dan kan het zijn dat uw inboedelverzekering dekking biedt. Het is mogelijk dat het laten maken van nieuwe sleutels en het vervangen van de sloten van uw auto wordt vergoed door een inboedelverzekering.

Auto gestolen zonder sleutels

Is uw auto gestolen, maar bent u nog wel in het bezit van de sleutels? Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een auto met keyless entry.

Wanneer u een een WA-beperkt casco- of allrisk dekking heeft dan kunt u de diefstal van uw auto claimen op uw autoverzekering. Normaal gesproken moet u bij autodiefstal 2 autosleutels kunnen overleggen. Dat is in dit geval geen probleem, aangezien uw auto gestolen is zonder dat de autosleutels hiervoor gebruikt zijn.
Verzekeraars gaan echter verschillend om met een autodiefstal zonder sleutel. Wilt u weten of uw autoverzekering dekking biedt? Controleer hiervoor uw polisvoorwaarden.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons van maandag t/m vrijdag bereiken tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.