Wat moet ik doen bij schade?

Het hebben van autoschade is voor u geen dagelijkse kost. Daarom hebben wij voor u enkele tips opgeschreven. Tevens hebben wij een video uitleg gemaakt waarbij wij u uitleggen hoe u een schadeformulier moet invullen.

Mocht er sprake zijn van lichamelijk letsel dan hebben wij aanvullende informatie inzake letselschade.
-Blijf kalm en wordt niet boos
-Breng mensen in veiligheid
-Zoek een getuige

Het laatste wordt vaak niet gedaan. Zorg er voor dat u ALTIJD de gegevens noteert van één of meerdere getuigen. Ook als de schade een duidelijke zaak blijkt te zijn. Kijk dan pas naar de schade aan uw auto.

Meestal zijn er zat getuigen maar die gaan vaak weer weg als ze zien dat er geen gewonden zijn. Spring daarom bij een schade uit de auto, houd de eerste de beste getuige aan en vraag of hij of zij het gezien heeft. Noteer in dat geval alle gegevens. Het komt namelijk regelmatig voor dat een tegenpartij een ander verhaal aan zijn verzekeringsmaatschappij vertelt. Dan moet u zien aan te tonen dat hij of zij ongelijk heeft. Zonder getuige is dit bijna onmogelijk.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

Tip: Ook uw partner, schoonmoeder, kind etc. die bij u in de auto zitten mogen als getuige dienen. Een onafhankelijke getuige is echter altijd beter.

– Neem zo nodig contact op met de politie (sowieso als er letsel is) .Stuur het politierapport naar ons op.
-Vul het Europese schadeformulier in

-Zorg dat beide partijen het formulier ondertekenen.
Onderteken het formulier echter alleen als u het eens bent met de omschrijving van de tegenpartij. Mocht u het er niet mee eens zijn zet dat er dan bij en teken dan pas het formulier.

-Maak foto’s

-Meld de schade zo snel mogelijk.

Heeft u schade in het verkeer?

Gebruik dan de Schade App, want met deze app heeft u geen schadeformulier meer nodig. U regelt alles van schade foto’s tot aan de verzekeraar in één keer in Nederland en Europa.

Download direct:

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

  • Weet ik niet