Vervangend vervoer: valt dit onder de dekking van mijn verzekering?

Als u schade aan uw auto heeft en u niet meer verder kunt rijden heeft u in sommige gevallen recht op vervangend vervoer. Of u verzekerd bent voor vervangend vervoer, hangt af van de manier waarop u verzekerd bent.

Indien u een WA-beperkt casco dekking heeft, bent u verzekerd voor ruitschade, diefstal, brand en schade door storm, hagel en blikseminslag. In deze gevallen bent u dan ook verzekerd voor vervangend vervoer. De voorwaarde is wel dat u de schade laat herstellen bij een aangesloten herstelbedrijf van de betreffende verzekeraar. Ontstaat er schade aan uw eigen auto door uw eigen toedoen en niet door een van bovenstaande factoren? Dan worden de kosten voor vervangend vervoer niet gedekt door uw WA-beperkt casco.

Alleen bij een WA-casco (all-risk) dekking bent u verzekerd voor schade die u zelf aan uw voertuig heeft veroorzaakt. Dit betekent dat u bij een schade aan uw voertuig recht heeft op gratis vervangend vervoer gedurende de reparatie periode. Ook hier geldt weer, dat uw voertuig wel hersteld moet worden bij een aangesloten herstelbedrijf van de betreffende verzekeraar. Omdat deze regeling per verzekeraar kan verschillen adviseren wij altijd om vooraf de voorwaarden te raadplegen of contact met ons op te nemen.

Mocht u alleen een WA-dekking hebben dan kunt u alleen de kosten van vervangend vervoer vergoed krijgen wanneer er een schuldige tegenpartij is. De maximale kosten die men dan vergoedt zijn over het algemeen 75% van de huurkosten. Dit betekent dat u niet alles kan claimen, het eerst moet voorschieten en dat er dus wel een tegenpartij moet zijn die schuld erkent. In alle andere gevallen kunt u dus niets verhalen. Om de schade te verhalen op de tegenpartij werken wij samen met 112schade.nl.

Vergelijk nu online de premie van uw autoverzekering

  • Weet ik niet