Schade door wasstraat: ben ik verzekerd?

De auto zelf wassen met de hand, of laten wassen in de wasstraat? Waar kiest u liever voor? Door het gemak en de snelheid waarmee u de klus kunt klaren in de wasstraat kiezen veel mensen voor de laatste optie. Maar is het wel slim om uw auto in de wasstraat te laten wassen?

Kans op schade

Alhoewel technieken in de carwash sterk verbeterd zijn in vergelijking tot een aantal jaar geleden, is het risico op schade nog steeds aanwezig. U zult niet de eerste zijn die een spiegel of antenne mist bij het uitrijden van de wasstraat. Als u de auto echter schadevrij de wasstraat in rijdt, verwacht u natuurlijk ook dat deze er weer schadevrij uit komt. Maar wat als dit niet het geval is? Kunt u dan het autowasbedrijf aansprakelijk stellen of wordt het gedekt door uw autoverzekering?

Eigen schuld

Om het wasproces van uw auto snel en gemakkelijk te laten verlopen volgt u de instructies op die worden gegeven als u de wasstraat in rijdt. Doet u dit niet en loopt uw auto schade op in de wasstraat? Of wordt u er van tevoren op gewezen dat uw auto niet geschikt is voor de wasstraat? Dan bent u zelf aansprakelijk voor de schade. Op dat moment bent u alleen verzekerd indien u een autoverzekering met WA+Casco (Allrisk) dekking hebt afgesloten.

Bereken de premie voor een autoverzekering