Dekt een autoverzekering hagelschade?

Na een flinke storm of hagelbui kan uw auto flink beschadigd zijn. Hagel kan zelfs zoveel schade aanrichten aan uw auto dat u niet meer met de auto kunt rijden.
Door de klimaatverandering worden de weersomstandigheden steeds heftiger. De kosten voor het repareren van hagelschade kunnen behoorlijk in de papieren lopen. Daarom is het goed om te weten of uw autoverzekering hagelschade aan uw auto dekt. Een WA autoverzekering biedt helaas nooit een vergoeding voor schade aan uw eigen auto. Of dit nou gaat om deuken in uw auto door de hagel of een andere vorm van (hagel)schade.

Als u een beperkt casco autoverzekering heeft wordt hagelschade aan uw auto wel vergoed door de verzekeraar. Dit is ook zo wanneer u een allrisk autoverzekering heeft. Veel verzekeraars hanteren bij hagelschade aan uw auto wel een eigen risico.

Het is verstandig om bij hagelschade aan uw auto direct contact op te nemen met uw tussenpersoon of verzekeraar. Zij zullen u vertellen wat u precies moet doen en waar u recht op heeft. Er zijn een aantal dingen die u in ieder geval zelf moet doen bij hagelschade aan uw auto. In de eerste plaats is het belangrijk dat u een schadeformulier invult. Daarnaast is het belangrijk dat u duidelijke foto’s maakt van de schade aan uw auto als van de hagelstenen, indien mogelijk. Zo kan de verzekeraar zien hoe groot de hagelstenen waren. Vermeld ook hoe laat de autoschade is ontstaan. Uw verzekeraar of tussenpersoon zal met u bekijken of de hagelschade aan uw auto verzekerd is en hoe de schade hersteld kan worden.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!