Wordt hagelschade aan uw auto vergoed?

Na een flinke storm of hagelbui kan uw auto flink beschadigd zijn.
Hagel kan zelfs zoveel schade aanrichten aan uw auto dat u niet meer met de auto kunt rijden.
Door de klimaatverandering hagelschade-autoworden de weersomstandigheden steeds heftiger. De kosten voor het repareren van hagelschade kunnen behoorlijk in de papieren lopen.
Daarom is het goed om te weten of uw autoverzekering hagelschade aan uw auto dekt.

Een WA autoverzekering biedt helaas nooit een vergoeding voor schade aan uw eigen auto. Of dit nou gaat om deuken in uw auto door de hagel of een andere vorm van (hagel)schade.

Als u een beperkt casco autoverzekering heeft wordt hagelschade aan uw auto wel vergoed door de verzekeraar. Dit is ook zo wanneer u een allrisk autoverzekering heeft. Veel verzekeraars hanteren bij hagelschade aan uw auto wel een eigen risico.

Het is verstandig om bij hagelschade aan uw auto direct contact op te nemen met uw tussenpersoon of verzekeraar. Zij zullen u vertellen wat u precies moet doen en waar u recht op heeft. Er zijn een aantal dingen die u in ieder geval zelf moet doen bij hagelschade aan uw auto. In de eerste plaats is het belangrijk dat u een schadeformulier invult. Daarnaast is het belangrijk dat u duidelijke foto’s maakt van de schade aan uw auto als van de hagelstenen, indien mogelijk. Zo kan de verzekeraar zien hoe groot de hagelstenen waren. Vermeld ook hoe laat de schade is ontstaan. Uw verzekeraar of tussenpersoon zal met u bekijken of de hagelschade aan uw auto verzekerd is en hoe de schade hersteld kan worden.

Schade auto hagelstenen

Heeft u een allrisk of beperkt casco autoverzekering? Dan is schade aan uw auto door hagelstenen verzekerd. Meestal betaalt u bij hagelschade wel een eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is, verschilt per verzekeraar en kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Met een WA autoverzekering bent u alleen verzekerd voor schade die u met uw auto aan anderen toebrengt. Hagelschade valt hier niet onder. Het claimen van schade aan uw auto door hagelstenen gaat wel ten koste van uw schadevrije jaren. Door schadevrij te rijden, bouwt u schadevrije jaren op. Als u schadevrije jaren heeft opgebouwd, krijgt u korting op de premie van uw autoverzekering. De autoverzekering moet dan wel op uw naam staan. Door het claimen van hagelschade verliest u schadevrije jaren, waardoor u iets meer voor uw autoverzekering moet gaan betalen. Controleer voor de zekerheid wat hierover staat in de polisvoorwaarden van uw autoverzekering. Uw verzekeraar of tussenpersoon kan voor u berekenen wat in uw geval voordeliger is: de schade claimen of de schade zelf betalen.

Schade aan auto door hagel

Is de schade aan uw auto door hagel in het buitenland ontstaan? In het buitenland geldt dezelfde dekking voor uw autoverzekering als in Nederland. In welke landen u bent verzekerd, staat op de groene kaart. Neem ook bij hagelschade aan uw auto in het buitenland direct contact op met uw verzekeraar. Krijgt u te maken met hagelschade in het buitenland? Dan is het slim om de hotel-/campinghouder te vragen om een verklaring op te stellen. Dit omdat uw verzekeraar moeilijk kan controleren of het ook echt heeft gehageld tijdens uw vakantie in het buitenland.

Autoverzekeringen vergelijken

Per autoverzekering kunnen de premies en voorwaarden sterk verschillen. Op www.diks.nl kunt u gemakkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken en direct online afsluiten wanneer u een autoverzekering heeft gevonden die beter bij u en uw auto past dan uw huidige verzekering.

Heeft u een vraag? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen. Hier staan per product de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over een autoverzekering

logo klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 220 reviews
Chris
Goed
Aart Roelofs
Prima geholpen en lekker snel
Annelies
Snelle service en aardige medewerkers.

Bereken direct de premie voor een autoverzekering!