Wordt schade aan mijn auto door een ander vergoed?

Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval is dit natuurlijk al vervelend genoeg. Natuurlijk is een goede autoverzekering onmisbaar. Wat te doen als u autoschade heeft door toedoen van iemand anders? In welke situaties moet u dit zelf verhalen op de tegenpartij? Krijgt u ook een vergoeding als de dader onbekend is?

Schade aan auto door iemand anders

Of de schade aan uw auto door iemand anders wordt vergoed, hangt voor een groot deel af van de dekking op uw autoverzekering. Is uw auto allrisk verzekerd dan zal uw verzekeraar de schade voor u verhalen op de tegenpartij. Een schadeformulier invullen en uw verzekeraar (of tussenpersoon) op de hoogte te stellen van de schade is wel noodzakelijk. Heeft u enkel een WA-beperkt casco dekking op uw autoverzekering dan gelden er andere regels. In dat geval zal de verzekeraar de schade niet gaan verhalen, maar moet u zelf de schade verhalen op de tegenpartij.

U kunt ook gebruik maken van de diensten van 112schade. Zij zullen uw schade verhalen. Zo kunt u rustig van de schrik bekomen en hoeft u zich over de juridische afwikkeling van uw schade geen zorgen te maken. Wanneer er verhaalsmogelijkheden zijn, gaan zij voor u de verhaalsactie starten. Zo nodig wordt de schade eerst begroot door een schade expert.

U kunt enkel de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade als bekend is wie het heeft veroorzaakt. Is de dader onbekend en heeft u geen gegevens van deze persoon dan kunt u in sommige gevallen terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Dit kan alleen als de schade met een motorvoertuig is veroorzaakt. Het Waarborgfonds wordt gefinancierd door alle verzekeringsmaatschappijen die in Nederland autoverzekeringen afsluiten. Indirect betaalt dus iedereen die een (verzekerd!) motorvoertuig heeft aan het Waarborgfonds mee.

Diks Verzekeringen

Ook wanneer u niet veel te besteden heeft, is het van groot belang om uw auto te verzekeren. Het is slim om eens in de zoveel tijd de verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Door autoverzekeringen te vergelijken, komt u erachter welke het beste bij u en bij uw auto past. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u destijds uw nieuwe auto allrisk verzekerd heeft. Voor nieuwe auto’s is dat een zeer geschikte dekking. Naarmate uw auto ouder wordt, kunt u ook kiezen voor een minder ruime dekking. Door over te stappen, kunt u veel geld besparen. Zo loont het niet alleen om premies te vergelijken op basis van het eigen risico, maar ook op de verzekeringsvorm.

Heeft u vragen met betrekking tot uw eigen risico van uw autoverzekering of andere vragen rondom verzekeringen? Kijk bij onze veelgestelde vragen. Hier staan per product de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 290 reviews
Henk
de enige vraag die ik had werd vriendelijk, geduldig en deskundig beantwoord
Nelus
beste van allemaal superservice
dik
uitstekend

Bereken de premie voor een autoverzekering