auto verzekeren zonder rijbewijs

Auto verzekeren zonder rijbewijs

Een auto verzekeren zonder rijbewijs? Het kan!

Een auto kopen zonder rijbewijs gaat lukken. Zodra u een auto op naam heeft, moet u het voertuig ook nog verzekeren. Maar dan loopt u tegen een probleem aan. Sommige verzekeraars sluiten geen autoverzekering af voor een eigenaar van de auto zonder rijbewijs. Ook niet als de regelmatige bestuurder een ander is met een rijbewijs. Toch zijn er gewoon mogelijkheden.

Achter de verzekeringsplicht van een auto zit een logische reden. Het rijden in een auto neemt namelijk grote risico’s met zich mee. Een klein stuurfoutje met een auto waarmee bijvoorbeeld 100 kilometer per uur wordt gereden kan grote gevolgen hebben. De financiële schade verzekert u met de aansprakelijkheidsverzekering (WA autoverzekering).

Hoe koopt u een auto zonder een rijbewijs?

Bij het overschrijven wordt vaak het rijbewijs gebruikt om de nieuwe eigenaar van de auto te legitimeren, maar het is niet verplicht. U kunt ook een ID-kaart of een paspoort gebruiken. Ook online kunt u tegenwoordig een auto op naam zetten. U logt in met uw DigiD, dus ook langs deze weg heeft u geen rijbewijs nodig voor het overschrijven. Na het op naam zetten kunt u voor een verrassing komen te staan. Niet alle verzekeraars willen de auto namelijk verzekeren.

Zonder rijbewijs een auto verzekeren is mogelijk

Normaal gesproken is het verzekeren van een auto eenvoudig. Zonder een rijbewijs is het lastiger, maar geen paniek. Ook in dat geval kunt u nog steeds vergelijken en de autoverzekering kiezen die qua voorwaarden en de hoogte van de premie voor u de meest geschikte autoverzekering is. Wij hebben in onze vergelijker van autoverzekeringen namelijk al een onderscheid gemaakt tussen verzekeraars die wel en geen rijbewijs eisen. Via de vergelijker kunt u dus ook zonder een rijbewijs een autoverzekering vergelijken en afsluiten.

De regelmatige bestuurder moet wel een rijbewijs hebben

Zonder een rijbewijs mag u niet in een auto rijden. Het is natuurlijk strafbaar. Ook voor de autoverzekering is het rijden zonder rijbewijs niet toegestaan. De autoverzekering biedt in dat geval geen dekking. Bij schade betaalt de verzekeraar de tegenpartij mogelijk wel uit, maar de schade kan wel weer verhaald worden op u. Een regelmatige bestuurder zonder rijbewijs opvoeren bij het aanvragen van een autoverzekering gaat dus niet lukken.

Wat als u zonder rijbewijs komt door een zware overtreding?

Door een forse wetsovertreding kunt u het rijbewijs kwijt raken. Dit hoeft geen effect te hebben op een al bestaande autoverzekering. Het spreekt natuurlijk voor zich dat u zonder rijbewijs geen auto meer mag besturen. Zonder rijbewijs een nieuwe autoverzekering afsluiten kan wel lastiger worden. Bij het nieuw afsluiten van een autoverzekering kan één van de te beantwoorden vragen zijn: “Is de rijbevoegdheid u ooit ontzegd?” Zonder rijbewijs komen door een overtreding heeft dus gevolgen.

Winnaar

Thuiswinkel awards voor Diks verzekeringen

7.9

Beoordeling

Diks Verzekeringen heeft meer dan 219 beoordelingen bij klantenvertellen.nl. 89.5% beveelt ons aan met een gemiddeld cijfer van: 7.9 voor een autoverzekering.

Rating

Een auto verzekeren zonder rijbewijs? Het kan!