Hoe werkt het schorsen van een auto via de RDW?

Het schorsen van uw auto gaat via de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Dit kan op twee manieren: online of via het kentekenloket. Als u de auto online schorst heeft u een DigiD nodig. U kunt de schorsing dan elk moment van de dag doen, dus op een moment dat het u uitkomt. Als u de schorsing liever via een loket regelt, kunt u dit doen bij een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation. Op Diks.nl leggen we u uit hoe u een auto schorst via de RDW.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Auto online schorsen bij de RDW

Als u uw auto online wilt schorsen kunt u het volgende stappenplan volgen:

  1. Ga naar ‘Schorsing aanvragen of verlengen’. Dan komt u in het DigiD-scherm terecht waar u kunt inloggen. Hier vult u de gevraagde gegevens in, waarna u in de RDW-dienst komt
  2. Selecteer het kenteken van het voertuig dat u wilt schorsen
  3. Kies hoe lang u de auto wilt schorsen: 1,2 of 3 jaar
  4. Betaal de kosten via iDeal

Vervolgens ontvangt u via e-mail een bevestiging van de aanvraag. Pas als u een tweede e-mail van de RDW ontvangt is het kenteken geschorst. In deze e-mail staat ook de einddatum van de schorsing. Het is de bedoeling dat u deze e-mail print en goed bewaard. Dit is namelijk uw bewijs van de schorsing.

Auto schorsen bij een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation

Als u uw auto bij het kentekenloket wilt schorsen kunt u het volgende stappenplan volgen:

  1. Ga naar een kentekenloket, RDW-keuringsstation of RDW-balie
  2. Neem de volgende documenten mee: het tenaamstellingsbewijs, het overschrijvingsbewijs en een geldig legitimatiebewijs OF de kentekencard, de tenaamstellingscodeen een geldig legitimatiebewijs
  3. Kies hoe lang u de auto wilt schorsen: 1,2 of 3 jaar
  4. Betaal de kosten

Het kenteken is direct geschorst. Van de medewerker ontvangt u een schorsingsverslag met daarin de einddatum van de schorsing. Het is de bedoeling dat u dit goed bewaard, want het is uw bewijs van de schorsing.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!