Wat zijn de kosten voor een APK keuring?

Vraagt u zich af wat de kosten van een APK keuring zijn? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, want er bestaat geen vaste prijs voor een APK keuring. De prijs verschilt per garage. Bovendien maakt het ook nog verschil of u een benzineauto of een dieselauto heeft. Ook kan een APK keuring deel uit maken van een onderhoudsbeurt of apart worden uitgevoerd. Dit is allemaal van invloed op de kosten van een APK keuring. Wij leggen het u uit.

 

Gemiddelde kosten APK keuring

De gemiddelde kosten voor een APK keuring zijn voor iedereen anders. De prijzen voor een aparte APK keuring lopen uiteen van €19 tot ongeveer €75. Voor een APK keuring voor een dieselauto bent u meer geld kwijt dan aan een benzineauto. Sommige garages rekenen bovendien extra kosten voor de roetmeting, viergastest of het afmelden van de auto. Dit is alleen de prijs die u betaalt voor de keuring zelf. Als er tijdens de APK keuring mankementen worden gevonden die gerepareerd moeten worden, komen hier ook nog eens kosten bij kijken. Naast de APK kosten krijgt u dan dus ook te maken met reparatiekosten.

APK keuring met onderhoudsbeurt om kosten te besparen

U kunt de APK keuring ook combineren met een onderhoudsbeurt. Dat scheelt u niet alleen tijd, maar ook geld. Vaak wordt een APK keuring gratis aangeboden wanneer u ook een grote beurt laat uitvoeren bij het garagebedrijf. Bovendien bent u uw auto dan maar één keer kwijt en wordt hij uitgebreider bekeken.

Vergeet niet om uw auto op tijd APK te laten keuren. Lees hier wat de gevolgen zijn van een verlopen APK.

Goedkope autoverzekering afsluiten? Vergelijk direct premies!