Allrisk Autoverzekering

Een autoverzekering kiezen, is meer dan alleen premies vergelijken. Het is belangrijk om goed na te denken over de dekking van de verzekering. Neemt u genoegen met de WA verzekering, kiest u voor een WA beperkt casco of past een allrisk verzekering beter in uw situatie?

De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering en daardoor ook het duurst. Bij deze verzekeringsvorm krijgt u namelijk ook schade aan uw eigen auto uitgekeerd bij een ongeval door uw schuld.

WA, WA Beperkt Casco of Allrisk

Er zijn drie standaard verzekeringsvormen. Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u kiezen tussen de volgende dekkingen:

Hieronder worden de verschillende verzekeringsvormen toegelicht.

Een WA verzekering biedt uitsluitend dekking tegen aansprakelijkheidsschades. De verzekeraar vergoedt dus schades aangericht aan anderen. Schade aan uw eigen auto wordt met deze verzekering niet uitgekeerd. Voor auto’s van 10 jaar of ouder wordt vaak gekozen voor alleen de verplichte WA verzekering. Toch kan het ook voor deze auto’s verstandig zijn om een uitgebreidere dekking te kiezen.

De beperkt casco is een aanvulling op de verplichte WA autoverzekering. Een goed alternatief met een ruimere dekking is de WA beperkt casco. Hierbij valt niet alleen de schade aangericht aan anderen onder de dekking, maar ook schades veroorzaakt door:

  • Aanrijding met loslopende dieren
  • Hagel en storm
  • Bliksem
  • Brand en ontploffing
  • Ruitbreuk
  • Diefstal
  • Poging tot diefstal

De schades die geclaimd worden op het beperkt casco deel van de verzekering gaan niet ten laste van de schadevrije jaren. Voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud wordt vaak voor de WA beperkt casco gekozen. De meest logische keuze voor nieuwe auto’s is de WA casco (allrisk) verzekering.

Het grootste verschil in dekking met de WA beperkt casco is dat bij een allrisk verzekering eigen schade door aanrijdingen ook vergoed wordt door de eigen verzekeraar. Daarnaast is vandalismeschade ook verzekerd bij een allrisk verzekering.

Wanneer een allrisk autoverzekering?

De allrisk autoverzekering wordt bij nieuwe auto’s tot ongeveer 6 jaar gekozen. Toch is het lastig om hier een leeftijd aan te koppelen. De meeste auto’s in Nederland gaan met gemak 15 jaar mee. Hierdoor is de dagwaarde voor auto’s van 8 jaar nog steeds relatief hoog. Wanneer u van plan bent om een auto aan te schaffen, kunt u het beste een goed onderbouwde keuze maken door de verschillende verzekeringsvormen met elkaar te vergelijken. U kunt het premieverschil tussen een WA beperkt casco en een allrisk verzekering bekijken en aan de hand daarvan bepalen welke verzekeringsvorm het beste bij u en uw auto past. Let hierbij wel op dat u een bewuste keus maakt. Een goedkopere WA of WA beperkt casco verzekering levert u een voordeel op in de maandlasten, maar kan u in geval van een ongeval heel veel geld kosten.

Allrisk autoverzekering voor oudere auto’s?

Ook voor oudere auto’s kan een allrisk autoverzekering een goede opties zijn. Over het algemeen is een allrisk verzekering een stuk duurder dan de twee goedkopere opties. Zodra de korting hoger wordt, wordt het verschil echter een stuk kleiner. U krijgt korting op uw autoverzekering door opgebouwde schadevrije jaren. Met bijvoorbeeld 5 schadevrije jaren is het verschil tussen de WA beperkt casco en de allrisk verzekering relatief klein. Als u recht heeft op de maximale korting van 75% of 85% is het verschil nog kleiner. Hierdoor kan zelfs voor auto’s van 10 jaar of ouder de allrisk verzekering in sommige gevallen nog de beste keuze zijn.

Klanten over een autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 236 reviews
Jacques
👍
Mohammed
Goede service
Henk
Goede adviezen en luisteren goed wat je wil

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!