Wat heb ik nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Een autoverzekering afsluiten is niet ingewikkeld. U kunt op Diks.nl binnen een paar klikken meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken. U kunt de autoverzekering afsluiten bij de verzekeraar met de beste polisvoorwaarden tegen de laagste premie.Hoe komt u aan de beste autoverzekering?

Verzekeraars zijn massaal de premies voor de autoverzekering aan het verhogen. Maar de omvang van de verhogingen verschilt sterk. Ook zijn er verzekeraars die de premie niet verhogen. Eigenlijk zou u jaarlijks de autoverzekering moeten vergelijken om erachter te komen of u niet teveel betaalt. U kunt namelijk ook een andere autoverzekering afsluiten als uw auto al verzekerd is. Het vergelijken is eenvoudig.

Hoe bent u nu verzekerd?

Om te kunnen vergelijken met uw huidige verzekering moet u eerst weten hoe u nu verzekerd bent en wat u hiervoor maandelijks of jaarlijks aan de verzekeraar betaalt. Kijk vooral ook kritisch naar hoe de auto nu verzekerd is. Het kan namelijk niet uit om een tien jaar oude auto nog steeds WA casco (all risks) verzekerd te houden. Nu u weet hoe de auto verzekerd is en tegen welke premie kunt u vergelijken om na te gaan hoeveel goedkoper u bij een andere verzekeraar terecht kunt.

Hoe kunt u een autoverzekering afsluiten?

Voor het afsluiten zelf heeft u wel een aantal extra gegevens nodig. Het is handig om uw kentekencard bij de hand te houden. Hierop staat namelijk de meldcode waar de nieuwe verzekeraar om vraagt. Deze hebben ze nodig om door te geven dat de auto verzekerd is. Ook uw bankrekeningnummer kunt u paraat houden. Voor de rest worden er nog vragen gesteld waar u geen documenten voor hoeft te raadplegen.

De oude autoverzekering opzeggen

Vroeger was het gebruikelijk om een opzegbrief te sturen. Eigenlijk moest het ook nog aangetekend verstuurd worden. Tegenwoordig kan een opzegging tegenwoordig via een e-mail. Er zijn ook verzekeraars die alle klanten inloggegevens geven. In dat geval kunt u inloggen en de opzegging online doorgeven.

Een autoverzekering afsluiten is dus niet ingewikkeld. Doe uzelf en uw portemonnee een plezier en stap over naar een andere autoverzekering.

Vergelijk online de premie van uw autoverzekering!