Wanneer moet ik een autoverzekering afsluiten?

U heeft een auto op het oog die u graag zou willen hebben. U wilt voor deze auto natuurlijk een passende autoverzekering afsluiten. Waar moet u rekening mee houden en wanneer moet u een autoverzekering afsluiten?

Vanaf wanneer moet u een autoverzekering afsluiten?

Als eigenaar van een auto bent u wettelijk verplicht om de auto te verzekeren. Deze verzekeringsplicht geldt vanaf het moment dat het kenteken op uw naam staat. Het belangrijkste én verplichte onderdeel is de WA-verzekering. Iedereen die in het bezit is van een auto waarvan het kenteken op zijn of haar naam staat moet dus minimaal een WA-verzekering hebben. Er spelen een aantal factoren mee die belangrijk zijn bij het afsluiten van een autoverzekering. Voor een nieuwe auto kunt u over het algemeen beter een andere dekking kiezen dan voor een tweedehands auto.

Een goed alternatief met een ruimere dekking is de WA beperkt casco verzekering. Niet alleen de schades aan anderen worden met deze dekking vergoed. Ook schades veroorzaakt door een aanrijding met loslopende dieren, hagel en storm, bliksem, brand en ontploffing, ruitbreuk, diefstal en poging tot diefstal vallen onder de WA beperkt casco dekking. Vaak wordt voor deze dekking gekozen als auto’s tussen de 6 en 10 jaar oud zijn.

Premiebepalende factoren bij afsluiten autoverzekering

Wanneer u een autoverzekering afsluit, spelen een aantal zaken een belangrijke rol bij het bepalen van de premie. Dit zijn: de gekozen dekking, het aantal schadevrije jaren, leeftijd en postcode.

Auto direct verzekeren

Het is dus belangrijk dat u vanaf het moment dat u eigenaar van de auto bent en het kenteken op uw naam staat de auto verzekert. Veel mensen denken onterecht dat het toegestaan is om de auto bij thuiskomst pas te verzekeren. In een onverzekerde auto rijden is strafbaar en levert u een fikse boete op. Rijdt u van de garage naar huis en rijdt u tijdens deze rit schade, dan zal er geen vergoeding plaatsvinden als de auto nog niet verzekerd was.

Voordat u met de auto gaat rijden moet deze verzekerd zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de auto een verplichte APK-keuring heeft gehad en dat deze nog geldig is.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 287 reviews
A Honoré
Goed
Han van der Woude
snel en accuraat verwerken met hulp van assistent online.
Perry
Autoverzekering snel en vakkundig geregeld.

Bereken de premie voor een autoverzekering