Autoverzekering op naam van mijn partner: kan dat?

Bent u in het bezig van een nieuwe auto? Dan bent u verplicht hiervoor een autoverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen zal de verzekering op naam van u als eigenaar staan. Maar wat niet iedereen weet, is dat je de autoverzekering op naam van uw partner kan zetten. Dit kan soms voordeliger voor u zijn.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom de autoverzekering afsluiten op naam van uw partner?

Waarom zou je de autoverzekering op naam van je partner zetten? Voor de dekking van uw autoverzekering maakt het namelijk geen verschil of de verzekering op uw naam of die van uw partner staat. Echter kan het voor de premie wél uitmaken. Bijvoorbeeld als uw partner meer schadevrije jaren heeft als u, dan is het waarschijnlijk dat uw partner een lagere premie zal betalen. Is uw partner ouder dan 24 jaar en u bent zelf jonger dan 24? Dan kunt u ook op uw premie besparen door de autoverzekering op uw partner te zetten.  Dit komt omdat jongeren onder de 24 jaar in een zogenaamde risicogroep vallen en meestal meer premie betalen. Let op, deze constructie kan alleen op het moment dat uw partner ook de regelmatige bestuurder is van de auto.

Wat is het nadeel van de autoverzekering op naam van uw partner?

Mogelijk kunt u dus besparen door de autoverzekering op naam van uw partner te zetten. Maar wat zijn de nadelen? Het nadeel is dat u zelf geen schadevrije jaren opbouwt, omdat uw auto verzekering niet op uw naam staan, maar die van uw partner. Op het moment dat u later wilt overstappen naar een andere autoverzekering , dan kunt u de opgebouwde schadevrije jaren niet meenemen naar uw nieuwe verzekering. Immers de schadevrije jaren staan op naam van uw partner. In de meeste gevallen is het gevolg dat u voor uw nieuwe autoverzekering een hogere premie betaald.

Wat gebeurt er met de autoverzekering op naam partner bij scheiding?

Het is mogelijk om samen schadevrije jaren op te bouwen, maar ze blijven verbonden aan één persoon. Diegene die de autoverzekering op naam heeft is de eigenaar van de opgebouwde jaren. Bij het uit elkaar gaan, blijven de schadevrije jaren dus van één van beide partners. Het is mogelijk om de jaren (deels) over te hevelen naar de partner. Op deze manier kunt u voorkomen dat de partner die de autoverzekering niet op naam heeft weer met nul jaren moet beginnen. Met een afstandsverklaring kan de eigenaar van de schadevrije jaren deze overdragen op de ex-partner.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 292 reviews
Henk
de enige vraag die ik had werd vriendelijk, geduldig en deskundig beantwoord
Nelus
beste van allemaal superservice
dik
uitstekend

Online een goedkope autoverzekering vergelijken!