Autoverzekering op naam van mijn partner: kan dat?

Bent u in het bezig van een nieuwe auto? Dan bent u verplicht hiervoor een autoverzekering af te sluiten. In de meeste gevallen zal de verzekering op naam van u als eigenaar staan. Maar wat niet iedereen weet, is dat je de autoverzekering op naam van uw partner kan zetten. Dit kan soms voordeliger voor u zijn.

Auto op naam van uw partner; mag dat?

Bij de meeste verzekeraars kunt u uw auto verzekeren op de naam van uw partner. Verzekeraars gaan er  namelijk vanuit dat partners gezamenlijk gebruik maken van een auto. Hierbij wordt wel als voorwaarde gesteld dat u en uw partner op hetzelfde adres geregistreerd staan.  In veel gevallen zal de verzekeraar wel vragen wie er het meeste in de auto rijdt. Dit kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.

Wat is het nadeel van de autoverzekering op naam van uw partner?

Mogelijk kunt u dus besparen door de autoverzekering op naam van uw partner te zetten. Maar wat zijn de nadelen? Het nadeel is dat u zelf geen schadevrije jaren opbouwt, omdat uw auto verzekering niet op uw naam staan, maar die van uw partner. Op het moment dat u later wilt overstappen naar een andere autoverzekering , dan kunt u de opgebouwde schadevrije jaren niet meenemen naar uw nieuwe verzekering. Immers de schadevrije jaren staan op naam van uw partner. In de meeste gevallen is het gevolg dat u voor uw nieuwe autoverzekering een hogere premie betaald.

Wat gebeurt er met de autoverzekering op naam partner bij scheiding?

Het is mogelijk om samen schadevrije jaren op te bouwen, maar ze blijven verbonden aan één persoon. Diegene die de autoverzekering op naam heeft is de eigenaar van de opgebouwde jaren. Bij het uit elkaar gaan, blijven de schadevrije jaren dus van één van beide partners. Het is mogelijk om de jaren (deels) over te hevelen naar de partner. Op deze manier kunt u voorkomen dat de partner die de autoverzekering niet op naam heeft weer met nul jaren moet beginnen. Met een afstandsverklaring kan de eigenaar van de schadevrije jaren deze overdragen op de ex-partner.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 247 reviews
Pieter van twisk
Word netjes geholpen bij alle vragen
jos
lekker snel geregeld.
demi
2 jaar heb ik een auto verzekering via Diks gehad. reden van opzeggen is omdat ik elders een goedkopere auto verzekering had gevonden. de service die ze geven zowel telefonisch als over de chat zijn super snel en vriendelijk. je wordt gelijk goed geholpen, zelf als je maar kleine vraagjes hebt

Online een goedkope autoverzekering vergelijken!

  • Weet ik niet