Moet ik mijn leenauto verzekeren?

Op het moment dat uw auto bij de garage staat voor een keuring, onderhoud op reparatie, kan een leenauto van garage een uitkomst zijn. Maar hoe zit het met de autoverzekering? Bent u verplicht om een leenauto te verzekeren of moet de garage een autoverzekering afsluiten?

Wie moet de leenauto verzekeren?

In de meeste gevallen zullen garagebedrijven hun auto’s WA verzekeren. Met een WA-verzekering ben je verzekerd van schade die je aan een ander toebrengt. Schade aan het eigen voertuig valt met deze dekking niet onder de autoverzekering. Het minste risico loopt u wanneer de auto een WA beperkt casco of Allrisk dekking heeft.

Leenauto? Check de verzekering met de garage

Heeft u een leenauto nodig? Check altijd goed van te voren met uw garagebedrijf hoe de leenauto verzekerd is en wat de voorwaarden zijn. Zolang u de auto in bruikleen heeft bent u verantwoordelijk voor de auto. Ook als de auto Allrisk verzekerd is kun je nog steeds voor kosten staan bij een schade. Zo kan het garagebedrijf het verschuldigde eigen risico bijvoorbeeld op u verhalen. Het is belangrijk om dit van te voren duidelijk te hebben voordat u de auto mee naar huis neemt.

Het risico van uw leenauto verzekeren?

Toch zijn er nog wel mogelijkheden om u extra te verzekeren. Zo kan het garagebedrijf u de mogelijkheid bieden om de auto ook casco te verzekeren. De extra kosten kan het garagebedrijf dan bij u in rekening brengen. Uw auto moet dan WA-casco(allrisk) verzekerd zijn, en uw eigen auto moet op dat moment voor onderhoud of schadeherstel of APK-keuring in de uitlenende garage staan.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebasseerd op 272 reviews
Nel De Ruiter
De service heb ik als zeer prettig ervaren, contact is zeer goed te noemen.Beoordeling dikke 10
Jessica
Goed geholpen op al vlakken.
Boudewijn
De storm Bella, tweede kerstdag 2020, heeft mijn auto beschadigd. ( afgevallen grote tak ). Diks verzekeringen heeft zeer snel en adequaat gehandeld. De auto is weer als nieuw, via het herstelbedrijf. Mijn complimenten hiervoor.

Bereken eenvoudig de premie van uw autoverzekering