Moet ik mijn leenauto verzekeren?

Op het moment dat uw auto bij de garage staat voor een keuring, onderhoud op reparatie, kan een leenauto van garage een uitkomst zijn. Maar hoe zit het met de autoverzekering? Bent u verplicht om een leenauto te verzekeren of moet de garage een autoverzekering afsluiten?

Wie moet de leenauto verzekeren?

In de meeste gevallen zullen garagebedrijven hun auto’s WA verzekeren. Met een WA-verzekering ben je verzekerd van schade die je aan een ander toebrengt. Schade aan het eigen voertuig valt met deze dekking niet onder de autoverzekering. Het minste risico loopt u wanneer de auto een WA beperkt casco of Allrisk dekking heeft.

Leenauto? Check de verzekering met de garage

Heeft u een leenauto nodig? Check altijd goed van te voren met uw garagebedrijf hoe de leenauto verzekerd is en wat de voorwaarden zijn. Zolang u de auto in bruikleen heeft bent u verantwoordelijk voor de auto. Ook als de auto Allrisk verzekerd is kun je nog steeds voor kosten staan bij een schade. Zo kan het garagebedrijf het verschuldigde eigen risico bijvoorbeeld op u verhalen. Het is belangrijk om dit van te voren duidelijk te hebben voordat u de auto mee naar huis neemt.

Het risico van uw leenauto verzekeren?

Toch zijn er nog wel mogelijkheden om u extra te verzekeren. Zo kan het garagebedrijf u de mogelijkheid bieden om de auto ook casco te verzekeren. De extra kosten kan het garagebedrijf dan bij u in rekening brengen. Uw auto moet dan WA-casco(allrisk) verzekerd zijn, en uw eigen auto moet op dat moment voor onderhoud of schadeherstel of APK-keuring in de uitlenende garage staan.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 292 reviews
Henk
de enige vraag die ik had werd vriendelijk, geduldig en deskundig beantwoord
Nelus
beste van allemaal superservice
dik
uitstekend

Bereken eenvoudig de premie van uw autoverzekering