Auto verzekeren in het weekend: kan dat?

Auto in het weekend verzekeren? Als een auto op uw naam staat dan bent u verplicht om de auto te verzekeren. Ook als u deze nog niet gebruikt bent u verplicht tot het afsluiten van een autoverzekering. Hoe lost u dit op als u de auto in het weekend krijgt? Even bellen met de verzekeraar gaat waarschijnlijk niet lukken. Grote kans dat ze gesloten zijn in het weekend. De oplossing ligt online.

Even met de verzekeraar bellen en daarna de auto ophalen. Zo kunt u het doen, maar door te vergelijken kunt u uw nieuwe auto goedkoper verzekeren. Ook sluiten de openingstijden van de verzekeraar vaak niet aan bij het moment waarop u de auto kunt ophalen. In het weekend zijn verzekeraars vaak maar beperkt telefonisch bereikbaar. Online kunt u autoverzekeringen vergelijken en ook gelijk afsluiten. De aanvraag wordt doorgestuurd naar een verzekeraar en u heeft gelijk voorlopige dekking. Ook in het weekend.

Wat gebeurt er bij schade?

Bij voorlopige dekking biedt de verzekeraar al dekking voor de aangevraagde autoverzekering. Bij schade wordt er dus van een volledige dekking uitgegaan. Ook als de verzekeraar, bij nadere beoordeling van de aanvraag, toch tot de conclusie komt dat zij de verzekering niet af gaat sluiten. Dit geldt natuurlijk niet als er sprake is van bedrog of verzwijging. Op deze manier kunt u in het weekend uw auto gewoon verzekeren.

Lees ook:

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8
Gemiddelde score
Gebasseerd op 242 reviews
D
Goed geholpen en vriendelijk
Sandra
Goeie en duidelijke antwoorden en ook gelijk actie
Mohamed
ik ben echt geholpen kan nou weer normaal naar me werk doet wel pijn om ulke grote bedragen te betalen maar ben super blij dat ik verzekerd ben

Bereken online de premie voor een autoverzekering!

  • Weet ik niet