Auto verzekeren op zaterdag: is dit mogelijk?

Is het mogelijk om een auto te verzekeren op zaterdag? Ja. Bij Diks verzekeringen kunt u 24 uur per dag 7 dagen per week een autoverzekering afsluiten. Elke werkdag tot 18:00 zit een team van acceptanten voor u klaar om u te helpen met het afsluiten van een autoverzekering.

Het is echter ook mogelijk om zelf online een autoverzekering af te sluiten. Binnen 1 minuut heeft u de premie op uw scherm en mocht u de verzekering afsluiten dan krijgt u direct te zien of u dekking heeft of niet. In de meeste gevallen krijgt u zelfs binnen 1 minuut de polis per e-mail toegestuurd. Ook op zaterdag.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 297 reviews
Hj van Houten
Heb al jaren voertuigen via Diks in de verzekering, en tot nu toe in aller tevredenheid.
harry
Geweldige tussenpersoon ben er blij mee Ik
G. Leemburg
Snelle behandeling van aanvraag, alles vlot en probleemloos verlopen.

Tips bij het verzekeren van uw auto op zaterdag

Op zaterdag en zondag zijn de meeste verzekeringsmaatschappijen gesloten. Veel verzekeraars zijn echter wel op zaterdag en/of zondag telefonisch bereikbaar. Bij telefonisch contact met de verzekeraar wordt een verzekering, ook in het weekend, vaak definitief geaccepteerd. Mits er geen bijzonderheden of afwijkingen zijn natuurlijk. Als een verzekeraar de verzekering niet direct accepteert, kan de verzekering op een later tijdstip alsnog worden geweigerd. Sluit u op zaterdag online een autoverzekering af? Dan krijgt u waarschijnlijk een voorlopige dekking. Het kan dus lonen om telefonisch contact op te nemen met de verzekeraar, om alsnog een definitieve dekking te krijgen op zaterdag.

Auto verzekeren op zaterdag: voorlopige dekking

Bij het afsluiten van een autoverzekering op zaterdag, krijgt u in de meeste gevallen een voorlopige dekking. Na het verzenden van uw verzekeringsaanvraag moet de verzekeraar deze nog goed keuren. Pas nadat deze is goedgekeurd krijgt u de polis toegestuurd. Tot die tijd wilt u natuurlijk ook gebruik maken van uw auto en autoverzekering. Daarom bestaat er de voorlopige dekking. Met een voorlopige dekking bent u al verzekerd, maar de definitieve acceptatie en polis volgen nog. Als u op zaterdag een autoverzekering afsluit krijgt u dus een voorlopige dekking.

Uw auto in 3 minuten online verzekeren bij Diks Verzekeringen

Bij ons kunt u binnen 3 minuten een autoverzekering afsluiten, ook op zaterdag! Wij hebben het afsluiten van een autoverzekering heel eenvoudig gemaakt. U voert enkele persoonsgegevens en wensen in, en vervolgen verschijnen de verzekeringen die hierbij aansluiten op uw scherm. Inclusief premies en polisvoorwaarden per verzekeraar. Zo kunt u gemakkelijk autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Als u een geschikte verzekering heeft gevonden kunt u deze binnen enkele minuten afsluiten.

In het weekend zijn wij gesloten, maar doordeweeks kunt u altijd direct contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700. In het weekend kunt u ons natuurlijk altijd een bericht sturen via e-mail, WhatsApp of Messenger, dan geven we u doordeweeks zo snel mogelijk antwoord.

Auto overschrijven op zaterdag? Lees hier hoe dat gaat! 

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen!