Auto overschrijven verzekering: hoe zit het?

Denk bij het overschrijven van een auto op jouw naam om de autoverzekering. Je kunt denken “dat kan nog wel”, maar dat kan jou duur komen te staan. Door het veroorzaken van een ongeval kun je in één klap failliet zijn.

Een autoverzekering afsluiten is een kwestie van online een kenteken  invoeren en een paar vragen beantwoorden. Je hoeft geen lastige vragen over de auto op te zoeken, want aan de hand van het kenteken is veel informatie al te achterhalen. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. Deze kun je vinden op het tenaamstellingsverslag dat je krijgt van de verkoper. De code staat ook op de kentekencard. Deze blog gaat over de auto, maar geldt ook voor het verzekeren van andere motorrijtuigen. De boetebedragen kunnen wel van elkaar afwijken.

De auto niet gelijk verzekeren heeft gevolgen

Het vergeten van het verzekeren kan een hoge boete tot gevolg hebben. De financiële gevolgen zijn veel groter als je een ongeval veroorzaakt met de onverzekerde auto. Zeker als je hierdoor letsel veroorzaakt of als het slachtoffer overlijdt aan de verwondingen. De boete bedraagt €550. Mogelijk krijg je niet gelijk een boete, maar eerst een waarschuwing. Bij het veroorzaken van een schade kunnen de financiële gevolgen beperkt blijven tot een paar duizend euro bij blikschade. Bij letsel kan de schadelast in de honderdduizenden euro’s oplopen. Je blijft mogelijk je leven lang betalen voor het niet verzekeren van je auto.

Wat te doen bij een onterechte boete?

Als de verzekeraar vergeet om jouw kenteken aan te melden, kun je ook een boete thuisgestuurd krijgen. Ook door een storing in het aanmeldproces bij de verzekeraar of de RDW kan dit gebeuren. In dat geval kun je onder de boete uit komen door een verklaring op te vragen bij de verzekeraar. Dit is een zogenaamde artikel 34 verklaring. Met deze verklaring wordt de boete weer ingetrokken. De verzekeraar stuurt de brief en lost het probleem op.

Klanten over autoverzekering

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3124 reviews
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Vergelijk online de premie van uw autoverzekeringen