Transport import auto

Wanneer u een auto gaat importeren kunt u op verschillende manieren het transport van de auto verzorgen.

Auto zelf rijden

U kunt ervoor kiezen om de auto al rijdend te vervoeren. Belangrijk hierbij is dat u wel een geldige wa-verzekering heeft voor de auto. Bij de meeste verzekeraars kunt u geen wa-verzekering afsluiten voor een auto met een buitenlands kenteken.

Bij Diks Verzekeringen kunt u wel een auto verzekeren op basis van een buitenlandskenteken. U krijgt dan een 15-daagse wa-verzekering zodat u van het buitenland naar Nederland kan rijden.

Autoambulance

U kunt er ook voor kiezen om een transporteur uw auto te laten vervoeren via een autoambulance. Zo heeft u geen verplichting van een wa-verzekering en hoeft u zelf niet te rijden.

Transport over zee

Voort auto’s die uit bijvoorbeeld Amerika worden geïmporteerd is het mogelijk de auto via zeecontainers te transporteren naar Nederland. Bij dit soort transport heb je verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om met meerdere auto’s een container te delen wat weer scheelt in de kosten of 1 auto in 1 container.

Transport per vliegtuig

De snelste manier om een auto te transporteren is via luchtvracht. Zo is uw auto snel in Nederland maar de kosten zijn wel een stuk hoger.

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in transport van auto’s. Hieronder hebben wij enkele op een rij gezet:

SCL Rotterdam

carimportservice.nl

importautos.nl