Transport importauto

Wanneer u een auto gaat importeren, kunt u het transport op verschillende manieren verzorgen.

Auto zelf rijden

U kunt ervoor kiezen om de auto al rijdend te vervoeren. Het is dan belangrijk dat u wel een geldige WA verzekering heeft voor de auto. Bij de meeste verzekeraars kunt u geen WA verzekering afsluiten voor een auto met een buitenlands kenteken.

Bij Diks Verzekeringen kunt u wel een auto verzekeren op basis van een buitenlands kenteken. U krijgt dan een 15-daagse WA verzekering waarmee u van het buitenland naar Nederland kunt rijden.

Autoambulance

U kunt er ook voor kiezen om uw auto door een transporteur met een autoambulance te laten vervoeren. Zo hoeft u geen WA verzekering af te sluiten en niet zelf te rijden.

Transport over zee

Auto’s die uit bijvoorbeeld Amerika worden geïmporteerd, kunnen via zeecontainers naar Nederland getransporteerd worden. Bij dit soort transport zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor één auto in één container, maar u kunt er ook voor kiezen om met meerdere auto’s één container te delen. Dat scheelt weer in de kosten.

Transport per vliegtuig

De snelste manier om een auto te transporteren, is via luchtvracht. Zo is uw auto snel in Nederland. De kosten zijn wel een stuk hoger.

Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in autotransport. Hieronder hebben wij er enkele op een rij gezet:

SCL Rotterdam

carimportservice.nl

importautos.nl

Bereken direct de premie van uw importverzekering!