Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aanprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar wel verstandig om af te sluiten. De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering hangt af van een aantal factoren. Zo zijn de gezinssamenstelling, het eventuele eigen risico en het bedrag waarvoor u per gebeurtenis maximaal voor verzekerd bent, factoren die bepalen hoe hoog de premie is.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (avp) bent u verzekerd voor schade die u toebrengt aan anderen. Schade door bijvoorbeeld de antieke vaas die u bij uw buurvrouw omstoot of lichamelijk letsel. De kosten van bijvoorbeeld letselschade kunnen snel oplopen. Als u hiervoor niet verzekerd bent, kan dit serieuze gevolgen hebben. De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering wegen niet op tegen deze kostenpost.

Kosten aansprakelijkheidsverzekering; zo zijn deze opgebouwd

Er zijn een aantal factoren premiebepalend voor de aansprakelijkheidsverzekering. Dit zijn onder andere de factoren waar de verzekeraar rekening mee houdt bij het berekenen van de premie:
– hoogte van het eigen risico (hoe hoger het eigen risico, des te meer ‘korting’ u op de premie krijgt)
– gezinssamenstelling (de premie voor een alleenstaande is lager dan voor een gezin, omdat er minder risico gelopen wordt door de verzekeraar)
– hoogte van het verzekerde bedrag (vaak heeft u de keuze tussen twee verschillende verzekerde bedragen)

Wanneer u iets wilt wijzigen in bovenstaande zaken, dan zal de premie van de verzekering wijzigen. Deze kan hoger, maar ook lager worden.

Pakketkorting

Bij Diks werken wij samen met meerdere aanbieders voor wat betreft de aansprakelijkheidsverzekering. Ook bij ons kunt u dus verschillende aanbieders met elkaar vergelijken.De meeste verzekeraars bieden u een korting aan, wanneer u ook de overige verzekeringen bij hen afsluit. Zoals bijvoorbeeld een inboedelopstal– en rechtsbijstandverzekering. Dit wordt pakketkorting genoemd. Ook dit zou uw keuze kunnen beïnvloeden.

Klanten over Diks verzekeringen

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3176 reviews
Jurjen
Een andere verzekering voor onze caravan gevonden bij Diks Verzekeringen. Een duidelijk en snel overzicht van de diverse opties. Een snelle reactie met alle bescheiden. Prima in line geregeld allemaal. En dikke pluim voor Diks Verzekeringen als teken van onze tevredenheid.
Robert
Alles wijst zichzelf, duidelijk en overzichtelijk in gebruik.
Marc
Medewerker begreep het meteen en stuurde gelijk een scherpe offerte toe!

Bereken de premie van uw aansprakelijkheidsverzekering