Aansprakelijkheidsverzekering verhuur woning

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering waarmee je verzekerd bent als je schade toebrengt aan een ander of andermans spullen. In principe is dit een verzekering voor u als particulier. Op het moment dat u uw woning verhuurt wordt u in veel gevallen niet meer gezien als particulier. Dit houdt in dat uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering wellicht niet voldoende dekking biedt, wat grote financiële gevolgen voor u kan hebben.

Voorwaarden aansprakelijkheidsverzekering verhuur woning

Op het moment dat u uw woning verhuurt en daar geld aan verdient, dan bent u voor de verzekeraar geen particulier meer. Dit kan betekenen dat u uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering onvoldoende dekking biedt. Het eerste wat u dan ook moet doen is uw verzekeraar informeren dat u uw huis gaat verhuren. Zij kunnen u vertellen of uw aansprakelijkheidsverzekering (AVP) nog bij uw situatie past. Elke verzekeraar heeft specifieke voorwaarden ten aanzien van verhuur van woningen. Het kan zijn dat u een aanvullende premie op uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering moet betalen. Of dat u een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) moet afsluiten.

Grote risico’s voor de verhuurder

De huurder kan natuurlijk schade oplopen aan zijn of haar spullen. Dat is materiële schade, dit is vervelend maar waarschijnlijk nog wel te overzien. U kunt ook aansprakelijk worden gesteld op het moment dat de huurder lichamelijk letsel oploopt door uw spullen of woning.

Stel een huurder valt van uw trap doordat er een trede niet goed vastzit en loopt hierdoor blijvend letsel op. Of de huurder loopt een koolmonoxidevergiftiging op of raakt gewond in een brand. U begrijpt in deze gevallen de financiële gevolgen niet meer te overzien zijn.

Wat moet u doen bij verhuur van uw woning

Heeft u een eigen woning en verhuurt u deze? Neem dan contact met ons op om te controleren of uw aansprakelijkheidsverzekering nog wel bij uw situatie past. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren via de chat . Of telefonisch op telefoonnummer 088 688 3711

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering!