Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

aansprakelijkheidsverzekering particulieren

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren is een onmisbare verzekering. Door uw schuld kunt u namelijk voor honderdduizenden euro’s aan schade aanrichten aan anderen. De veroorzaker van de schade draagt de financiële lasten. U kunt er dus maar beter tegen verzekerd zijn. Waar let u op bij het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

Autobezitters zijn verplicht om de auto te verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Zonder auto kunt u ook een flinke schade aanrichten aan anderen. U botst bijvoorbeeld in het winkelcentrum per ongeluk tegen een vrouw die van de roltrap rolt. Ze komt ook nog ongelukkig terecht onderaan de trap. Bij zwaar letsel kunt u een onbetaalbare claim tegemoet zien. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering staat u zelf voor de kosten. Dat is financieel waarschijnlijk een onmogelijke opgave.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering particulieren is er in verschillende vormen. De meest voorkomende zijn een alleenstaanden- of een gezinsdekking. Als u alleen bent is de premie lager, aangezien het risico op schade minder groot is. Bij een gezinsdekking zijn ook de andere gezinsleden, zoals uw echtgenoot, geregistreerd partner en je kinderen ( tot een bepaalde leeftijd) meeverzekerd. Wonen uw (schoon)ouders of grootouders bij u in? Dan vallen zij in de meeste gevallen ook onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering. Huisdieren zijn zowel in de alleenstaanden-als bij de gezinsdekking, meeverzekerd.

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

De meeste verzekeraars hebben bij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren geen eigen risico ingesteld.
Bij de meeste verzekeraars heeft u hier wel een keuze in. Hoe hoger het eigen risico dat u kiest, des te lager de verzekeringspremie wordt (u krijgt dus korting). Maar let hierbij wel op. Bij het indienen een kleine schade maakt het een groot verschil of het eigen risico €0 of €100 bedraagt. Met €100 eigen risico kunt u veel schades niet indienen, namelijk als de herstelkosten van een beschadigd object van een ander lager zijn dan €100, keert de verzekeraar niets uit.

Wat kost een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren?

De kosten van een aansprakelijkheidsverzekering  wordt de verzekeringspremie  genoemd. De kosten voor een aansprakelijkheidsverzekering zijn relatief laag en zijn afhankelijk van de verzekering en of er een eigen risico is. Lees hier meer over hoe de premie is opgebouwd.

Combineer de aansprakelijkheidsverzekering met andere verzekeringen

Op Diks.nl kunt u de aansprakelijkheidsverzekering vergelijken, maar u kunt ook gelijk andere verzekeringen meenemen in de berekening. Vaak wordt de aansprakelijkheidsverzekering gecombineerd met de  de inboedel- en de opstalverzekering. Door deze verzekeringen te combineren kunt u vaak profiteren van een pakketkorting. Bovendien biedt het verzekeren bij één verzekeraar op één polis ook gemak. In geval van schade kunt u alles met dezelfde verzekeraar regelen.

Goedkope aansprakelijkheidsverzekering!