Aansprakelijkheidsverzekering
Al vanaf
€ 2,-
per maand
Bereken uw voordeel »
Direct afsluiten »

Aansprakelijkheidsverzekering
vergelijken in 5 minuten

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken

8.1 (1700 Beoordelingen), 94% beveelt ons aan.Klantbeoordelingen »

Het kan voorkomen dat u onbedoeld schade veroorzaakt aan spullen van anderen of aan die persoon zelf. U laat bijvoorbeeld een glas wijn op het tapijt van de buurman vallen waardoor er een vlek ontstaat die er niet meer uit gaat. Of u verstapt zich en botst tegen iemand aan, die daardoor op de grond valt en haar heup breekt. In dergelijke gevallen kunt u geconfronteerd worden met een aansprakelijkstelling of een eis tot vergoeding van de schade. Een aansprakelijkheidsverzekering; AVP (Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren) biedt dekking voor deze schade. Wordt u aansprakelijk gesteld, dan kunt u dit melden bij uw aansprakelijkheidsverzekeraar.

Wettelijk aansprakelijk?

Uw aansprakelijkheidsverzekeraar gaat vervolgens beoordelen of u wel daadwerkelijk wettelijk aansprakelijk kunt worden gehouden voor de schade. U bent wettelijk aansprakelijk indien u aantoonbaar verwijtbaar heeft gehandeld. Bent u bijvoorbeeld op de bril van iemand gaan zitten die de bril op de stoel had neergelegd, dan kunt u wettelijk niet aansprakelijk worden gehouden, omdat u geen bril op een stoel hoeft te verwachten. In dat geval is degene die de bril daar heeft neergelegd verantwoordelijk voor de schade. Kunt u wel wettelijk aansprakelijk gehouden worden omdat u bijvoorbeeld een dure vaas heeft omgestoten en er daardoor schade aan de vaas en het parket is ontstaan, dan zal uw verzekeraar de schade indien nodig laten vaststellen door een expert. De verzekeraar zal degene die de schade heeft geleden vervolgens volledig schadeloos stellen namens u.

Wat is er gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering

Schade die u of een andere verzekerde veroorzaakt aan zaken (materiële schade) en schade aan personen (letselschade) en waarvoor u wettelijk aansprakelijk kunt worden gehouden.

Wie zijn verzekerd?
– U en uw gezin, inclusief inwonende ouders, log’s en personeel
– Minderjarige kinderen, ook al wonen zij niet thuis
– Meerderjarige kinderen als ze thuis wonen, of voor studie uitwonend zijn
– Huisdieren
– Uw (on)roerende zaken

Uw voordelen met de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren:
– Uw hele gezin wereldwijd verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid
– Een verzekerd bedrag van maar liefst € 1.250.000,=
– Een vaste lage premie
– Direct dekking mogelijk

Wat is niet gedekt op een aansprakelijkheidsverzekering

Uitgesloten wordt schade waarvoor u niet aansprakelijk bent of schade die u opzettelijk heeft veroorzaakt. Verder wordt schade toegebracht met een motorrijtuig uitgesloten en wordt schade veroorzaakt door uw huisdier terwijl dit in een ander huis verbleef niet altijd (volledig) vergoed.

Let op!?Elke verzekeraar hanteert eigen voorwaarden, wij verwijzen u dan ook altijd naar de specifieke voorwaarden