Wat is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is een verzekering voor ondernemers en bedrijven. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven bent u verzekerd bij aansprakelijkheidsschades die tijdens het werk worden veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een pot verf die over de mooie houten vloer van een klant valt. Of een kop koffie die per ongeluk over een dure laptop valt, met een vervelende schadeclaim tot gevolg. Met een particuliere aansprakelijkheidsverzekering bent u hier niet voor verzekerd, daarom kunt u een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven afsluiten? Bereken uw premie!

Veelgestelde vragen over een AVB

Is een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet verplicht. Toch willen leveranciers of opdrachtgever steeds vaker geen zakendoen, wanneer iemand niet verzekerd is. Veel ondernemers kiezen er daarom toch voor om een aansprakelijkheidsverzekering voor hun bedrijf af te sluiten.

 

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten?

Een ongelukje op de werkvloer zit in een klein hoekje. Wij hebben een aantal voorbeelden voor u:

  • Een klant glijdt uit op de pas gedweilde vloer van uw kantoor en breekt daarbij een been
  • Een werknemer laat per ongeluk een dakpan vallen tijdens de reparatie aan een dak. Er wordt een voorbijganger geraakt die gewond raakt en blijvend letsel oploopt
  • Tijdens uw werkzaamheden in het huis van een klant stoot u per ongeluk tegen een peperdure vaas aan waardoor deze kapot valt
Is een AVB ook voor ZZP’ers?

Ook als ZZP’er is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een aansprakelijkheidsverzekering ZZP bent u verzekerd als u als ondernemer schade veroorzaakt bij een ander of als uw werk letsel veroorzaakt bij een ander.

Bereken direct de premie voor een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven!