Verzeker je oldtimer
Al vanaf
€ 5,-
per maand
berekenvoordeel2 Oldtimerverzekering
> Direct afsluiten
Vergelijk eenvoudig
een oldtimerverzekering
in 5 minuten

Oldtimerverzekering vergelijken

star Oldtimerverzekering star Oldtimerverzekering star Oldtimerverzekering star Oldtimerverzekering star light Oldtimerverzekering 8.1 (1477 Beoordelingen), 94% beveelt ons aan.Klantbeoordelingen »

Direct dekking

24 uur per dag 7 dagen per week direct dekking mogelijk.

1e auto niet verplicht

Verzeker een oldtimer, ook wanneer u geen eerste auto heeft.

FEHAC proof

Wij bieden verzekeringen aan die voldoen aan de eisen van de FEHAC.

Kosteloos annuleren

Garantie: U mag binnen 14 dagen de polis kosteloos annuleren.

Oldtimerverzekering vergelijken? Diks helpt daarbij. Onze handige online tool toont in minder dan 5 minuten meer dan 10 oldtimerverzekeringen. Wij zorgen ervoor dat u nooit teveel betaalt voor een auto oldtimerverzekering.

Oldtimerverzekering berekenen & vergelijken

Onze online tool brengt u van oldtimerverzekering vergelijken naar oldtimerverzekering vinden. Vul eerst uw kenteken in. Daarna vraagt de tool enkele aanvullende gegevens, zoals aantal schadevrije jaren, leeftijd en postcode. Selecteer vervolgens de gewenste dekking. De tool toont direct de top 5 van goedkoopste aanbieders.

vergelijk en sluit Oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering: geschikt voor mij?

Een kleine groep automobilisten kan een oldtimerverzekering afsluiten. Wilt u een oldtimerverzekering afsluiten? Dan mag u de tweede auto alleen hobbymatig gebruiken. Tevens is de auto begrensd in het jaarlijks aantal kilometers. Vaak stellen verzekeraars een plafond van 5000 of 7500 kilometer.
Wij hebben twee soorten oldtimerverzekeringen. Er is een ‘echte’ oldtimerverzekering voor oldtimers die als tweede auto worden gebruikt, en niet voor woon-werkverkeer. Daarnaast mag er dan beperkt met de oldtimer worden gereden. Bij Diks Verzekeringen kunt u een oldtimer verzekeren wanneer de klassieker 20 jaar of ouder is. Veel andere verzekeraars hanteren een grens van 25 jaar

Komt u in aanmerking voor de oldtimerverzekering? Dan profiteert u van onderstaande voordelen!

  • Acceptatie oldtimer al vanaf 20 jaar
  • Premiebetaling per maand mogelijk
  • Premie vanaf € 5,= per maand!
  • Vaak geen taxatierapport verplicht
  • Gebruik 5000, 7500 kilometer mogelijk

Oldtimer wegenbelasting: grote veranderingen

De overheid wil de regels rond de vrijstelling van wegenbelasting voor oldtimers veranderen. Niet langer zouden oldtimers van 25 jaar en ouder, maar van 40 jaar en ouder vrijgesteld worden van wegenbelasting. Eigenaren van oldtimers op benzine van 26 tot 40 jaar oud betalen een aangepast tarief. Voor oldtimers jonger dan 40 jaar die op diesel of LPG rijden vervalt de vrijstelling. De plannen moeten nog goedgekeurd worden.

vergelijk en sluit Oldtimerverzekering

Diks Verzekeringen houdt u op de hoogte van de belastingplannen voor oldtimers.

Diks Verzekeringen: de onafhankelijke tussenpersoon

Diks Verzekeringen is de onafhankelijke tussenpersoon tussen aanbieder en afsluiter. Wij hebben geen financiële verplichten of productieverplichtingen aan getoonde aanbieders. Dat betekent dat Diks u het beste kan bieden. Het beste op het gebied van voorwaarden. Én de beste prijs. De goedkoopste oldtimerverzekering sluit u dus nu af op Diks.nl.

Oldtimers worden nog veel via de traditionele wegen aan de man gebracht: via het netwerk van bekenden, de dagbladen en oldtimerkrantjes, en via mond-tot-mondreclame. Het lijkt soms alsof oldtimers »
lpg oldtimers 121x74 Oldtimerverzekering
Inmiddels moge duidelijk zijn dat de oldtimerliefhebber in 2014 een forse kostenpost voor de kiezen heeft gekregen door de nieuwe oldtimerregeling en het (gedeeltelijk) afschaffen van de vrijstelling »
tweedekamer 121x74 Oldtimerverzekering
Ondanks het feit dat de Raad van State de oldtimerregeling onduidelijk, veel te gecompliceerd en niet uitvoerbaar acht, ondanks de tegengeluiden van brancheverenigingen en de maatschappij en ondanks »
infographic oldtimer 121x74 Oldtimerverzekering
Leuke weetjes over oldtimers in onze oldtimers infographic. »
kostenstijging oldtimerbezit 121x74 Oldtimerverzekering
Op Prinsjesdag 2013 kwam er duidelijkheid met betrekking tot het belastingplan 2014. De gemiddelde oldtimerliefhebber wordt daar niet vrolijk van. De eerder dit jaar voorgestelde oldtimerregeling »
oldtimers 121x74 Oldtimerverzekering
Oldtimers worden massaal naar het buitenland geëxporteerd. Ten opzichte van vorige jaar is er een stijging van 88 procent geconstateerd door VWE voertuiginformatie en -documentatie. »

vergelijk en sluit Oldtimerverzekering

  • Hulp bij afsluiten
  • Hulp bij schade
  • Dekking op taxatie mogelijk

Meer over de oldtimerverzekering

Hoe vergelijken wij? Lees hier alles over onze werkwijze.

Schade

Direct doen

Vragen?

Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Daar treft u de meest gestelde vragen aan.