Eendagskenteken verzekering
vanaf
€ 49,-
submit Ééndagskenteken
Eendagskenteken verzekeren
Direct Online Dekking

Eendagskenteken verzekering

star Ééndagskenteken star Ééndagskenteken star Ééndagskenteken star Ééndagskenteken star light Ééndagskenteken 8.1 (1550 Beoordelingen), 94% beveelt ons aan.Klantbeoordelingen »

Direct dekking

24 uur per dag 7 dagen per week direct dekking mogelijk.

Groene kaart

Bij de 15-daagse dekking ontvangt u de groene kaart direct per e-mail

Betaal online

Betaal de premie direct via Ideal of Paypal

1,7 of 15 daagse dekking

1,7 of 15 dagen dekking tegen wettelijke aansprakelijkheid

Wanneer u zich met een auto op de openbare weg bevindt, dan bent u wettelijk verplicht dit voertuig minimaal verzekerd te hebben tegen het risico op wettelijke aansprakelijkheid (WA). Beschadigt u met uw voertuig schade aan derden, dan keert deze verzekering de schade uit aan de benadeelde partij(en). Bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om op basis van een buitenlands kenteken of een ééndagskenteken een reguliere WA verzekering af te sluiten.

Diks.nl biedt u de mogelijkheid om het buitenlandse kenteken of het ééndagskenteken wel tijdelijk te kunnen verzekeren. Met deze tijdelijke verzekering wordt voorzien in een 1,7 of 15 daagse WA dekking voor het voertuig (op basis van chassisnummer) om desgewenst het buitenlandse voertuig naar Nederland te rijden of om met het voertuig -voorzien van een ééndagskenteken- naar en van de keuring van de RDW te rijden.

Eendagskenteken verzekeren

Wanneer u een auto heeft gekocht in het buitenland en u deze wilt invoeren in Nederland dient de auto een keuringsonderzoek te ondergaan bij één van de RDW-keuringsstations. U kunt uw auto op een trailer of autoambulance laten vervoeren of u kunt zelf uw auto naar het keuringsstation rijden.

Als u zelf uw auto vervoert naar een keuringsstation dient u daartoe bij de RDW een gratis ééndagskentekenbewijs aan te vragen op het moment dat u een afspraak maakt voor het keuringsonderzoek. De aanvraag van een ééndagskenteken bij de RDW kan een paar dagen duren. Zodra dit is toegezonden kunt u het ééndagskenteken (zwarte letters op een witte plaat) op de auto monteren en hiermee naar het keuringsstation rijden.

Let op: dit kenteken is uitsluitend geldig in Nederland en alleen op de dag van de keuring. Zodra u de grens passeert zal het buitenlandse kenteken moeten worden vervangen door uw ééndagskenteken.

vergelijk en sluit Ééndagskenteken

Snel verzekerd

Via onze site kunt u direct online uw ééndagskenteken verzekeren en de premie voldoen via iDeal of PayPal. Zodra de betaling door ons is ontvangen wordt het verzekeringsbewijs per e-mail verzonden. Indien u heeft gekozen voor de 15-daagse dekking wordt  de groene kaart verzonden per e-mail en per post (per post wordt de groene kaart de eerstvolgende werkdag verzonden). Wilt u liever een e-mail met betalingsinstructies, dan is dat mogelijk. De verzending van de groene kaart duurt dan wel iets langer.

De ééndagskentekenverzekering kan 1 keer worden verlengd. De ingangsdatum kan wel in de toekomst liggen, doch niet meer dan 1 maand. Mocht u in het buitenland gaan rijden, dan adviseren wij u pas te gaan rijden met het voertuig zodra het papieren kentekenbewijs in uw bezit is. U kunt het verzekeringsbewijs namelijk wel printen en het is dan ook zeker rechtsgeldig, echter het wil af en toe voorkomen dat de buitenlandse autoriteiten het verzekeringsbewijs niet als zodanig erkennen. Mocht u het verzekeringsbewijs willen printen, doe dat dan op “groene kaart papier” dat verkrijgbaar is in de boekhandel of op anderszins groen papier.

Stuit u onverhoopt op problemen bij de buitenlandse douanebeambte dan staat het u vrij een andere beambte te vragen. Ook kunt u de naam van de beambte(n) noteren, zodat u er desgewenst achteraf nog op kunt terugkomen.

vergelijk en sluit Ééndagskenteken

 

Meer over de eendagskenteken verzekering

Direct dekking

Na ontvangst van de premie kan de dekking direct ingaan, 24/7.

Schade

Vragen?

Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen. Daar treft u de meest gestelde vragen aan.

Betaling

ideal paypal Ééndagskenteken