Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval met een voertuig kan er al snel sprake zijn van letsel. Bij letsel denken de meeste mensen direct aan smartengeld maar onder letselschade kan nog veel meer vallen. Meer dan u denkt. 

Allsecur heeft onlangs de “premie alert” ingevoerd. Klanten met een WA-Casco dekking (All-Risk) krijgen een alert zodra de auto 6 jaar oud wordt, omdat het volgens Allsecur op dat moment voordeliger is om over te stappen naar een beperkt casco dekking. Is de auto ouder dan 10 jaar, dan krijgen de klanten van Allsecur een voorstel om de dekking om te verlagen naar een WA dekking. In beginsel een goed initiatief, maar de vlieger gaat niet altijd op…

allsecur premie alert


auto bpmBPM
is de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen. Dit dient voor elke personenauto, bestelauto en motor betaald te worden, die in Nederland geregistreerd worden. Maar ook wanneer deze voertuigen niet in Nederland geregistreerd zijn en een Nederlands ingezetene ermee in Nederland op de weg rijdt, dient deze BPM te betalen. Als ondernemer bent u voor de omzetbelasting, bij het kopen van een bestelauto geen BPM verschuldigd.

De redenen waarom u een boete van RDW kunt ontvangen verschillen. Heeft u een voertuig op uw naam overgeschreven, maar nog geen verzekering voor dit voertuig afgesloten? Bent vergeten de premie van uw autoverzekering te betalen? Staat uw brommer is de schuur, maar heeft u het kenteken niet geschorst? Dit zijn allemaal redenen waarom u van de RDW een boete kunt ontvangen.

Omdat het verwarrend kan zijn wat u dient te doen in welke situatie, hebben wij de belangrijkste informatie voor op een rijtje gezet. Zo weet u wat u wanneer dient te doen.

De schadevrije jaren berekenen bij een autoverzekering is niet altijd makkelijk. Op de meeste polissen staat alleen maar op welke bonus-malus trede iemand staat of hoeveel korting er is. Echter het aantal schadevrije jaren staan er vaak niet op. Hoe berekent u dan hoeveel schadevrije jaren er op een polis staan?

In het AD van 02-10-2010 maakt de heer Jaap Roelants naar onze mening een fout met betrekking tot een lezersvraag of een ongevalleninzittendenverzekering noodzakelijk is. Hij geeft aan dat deze verzekering overbodig zou zijn.
Ook Erik Hordijk zit er wat ons betreft naast met zijn artikel in de telegraaf:

Wij zijn van mening dat een ongevalleninzittendenverzekering zeker geen overbodige luxe is, maar een noodzakelijke verzekering en wij zullen u onderstaand uitleggen waarom.

Per 1 september 2007 zijn de verzekeringsmaatschappijen overgegaan naar het digitaal opslaan van het aantal schadevrije jaren die klanten opbouwen. Roy-Data is de naam van een systeem voor de royementsgegevens voor de verzekeringsmarkt. Alle Royementsgegevens met een royementsdatum vanaf 1 september 2007 worden in het systeem opgenomen. Iedereen kan de schadevrije jaren die in Roy-Data staan opvragen.

Wanneer bent u voor een APK-keuring te laat? Heel simpel….wanneer de APK-datum is verlopen. 11 weken voor het verlopen van de APK-keuring krijgt u een brief van het RDW. Op dat moment heeft u nog alle tijd om het voertuig te keuren. Twee maanden voor het verlopen van de keuring mag u de auto al APK laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u het voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.