Allsecur heeft onlangs de “premie alert” ingevoerd. Klanten met een WA-Casco dekking (All-Risk) krijgen een alert zodra de auto 6 jaar oud wordt, omdat het volgens Allsecur op dat moment voordeliger is om over te stappen naar een beperkt casco dekking. Is de auto ouder dan 10 jaar, dan krijgen de klanten van Allsecur een voorstel om de dekking om te verlagen naar een WA dekking. In beginsel een goed initiatief, maar de vlieger gaat niet altijd op…

allsecur premie alert Premie  alert van Allsecur te kort door de bocht


autobpm Wat is BPM en wanneer dient u het te betalen?BPM
is de belasting voor personenauto’s en motorrijwielen. Dit dient voor elke personenauto, bestelauto en motor betaald te worden, die in Nederland geregistreerd worden. Maar ook wanneer deze voertuigen niet in Nederland geregistreerd zijn en een Nederlands ingezetene ermee in Nederland op de weg rijdt, dient deze BPM te betalen. Als ondernemer bent u voor de omzetbelasting, bij het kopen van een bestelauto geen BPM verschuldigd.

De redenen waarom u een boete van RDW kunt ontvangen verschillen. Heeft u een voertuig op uw naam overgeschreven, maar nog geen verzekering voor dit voertuig afgesloten? Bent vergeten de premie van uw autoverzekering te betalen? Staat uw brommer is de schuur, maar heeft u het kenteken niet geschorst? Dit zijn allemaal redenen waarom u van de RDW een boete kunt ontvangen.

Omdat het verwarrend kan zijn wat u dient te doen in welke situatie, hebben wij de belangrijkste informatie voor op een rijtje gezet. Zo weet u wat u wanneer dient te doen.